Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (997)

July 13, 2013

nela:

Buna ziua,
Am 52 de ani,am intrat la menopauza de 3 luni si in urma analizelor, am primit urmatoarele rezultate: TSH=1,08 (referinta:0,27-4,2); FT4=1,23 (referinta:1-1,6); FT3=3,26 (referinta:2-4,4); ATPO=7,77 (referinta:5-34); Anti-tiroglobulina=<10 (referinta:10-115); FSF=76,9 (referinta:25,8-134,8); Insulina=3,19 (referinta:6-27). Pana la aceasta varsta singurele probleme de sanatate au fost cele legate de deficit de calciu (dupa nastere) si inflamatii frecvente ale sinusurilor (sinuzita cronica), iar de cateva luni mi-au aparut varice pe piciorul drept. In prezent iau un tratament cu 4Bones, Detralex, Dona (pulbere) si Cartilaj de rechin (recomandat de medicul de familie).
Avand in vedere rezultatele analizelor, va rog sa-mi spuneti cat este de grav si daca trebuie sa urmez un tratament hormonal de substitutie.
Va multumesc mult

Raspuns:

– nu reise nimic grav din aceste analize; testele pentru tiroida sunt toate normale, iar valoarea FSH (nu FSF) arata statusul de menopauza;

– nivelul insulinei trebuie interpretat impreuna cu glicemia si in contextual greutatii, dar nu pare sa fie vreo problema;

– tratamentul de substitutie hormonala pentru menopauza este indicat doar daca sunt prezente simptome moderat-severe (persistent deranjante), de tipul bufeurilor, insomniei, iritatiei genito-urinare; NU trebuie luat doar pentru ca va aflati la menopauza, fiind un tratament cu riscuri;

– tratamentul cu calciu si vitamina D este indicat pentru preventia osteoporozei;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 Comentariu »

  1. pietraru sorina says:

    buna ziua.ma numesc pietraru sorina,49 de ani,feminin,nu stiu rude care sa fi suferit de tiroida,nu am operatii decat de polipi,momentan sunt diagnosticata cu hta st 2 risc mormal.in perioada august -oct 2012 plecand din tara sa muncesc in elvetia am slabit de la peste 80 kg la peste 70 kg,dar revenind in tara m-am ingrasat la loc-acum am cam 83-84.problema mea este de prin ianuarie cand m-a gasit cu tensiune,am apasare in piept in zona inimii,cateodata imi amorteste mana stg,obosesc f rau mergand,nu am aer suficient,noaptea cateodata trebuie sa oftez ptr a avea aer..mentionez ca inca mai am ciclu daca e important…acum 2 ani,am facut un eco tiroida mi s-a gasit o gusa micronodulara,analizele ptr tiroida bune dar nu am facut tratament,acum la indicatia cardiologului-ptr ca la eco inima nu am nimic,decat imi creste tensiunea cea mai are a fost in ianuarie 2013 18 cu 9,mi-am repetat eco tiroida si mi-a iesit lobul drept dimensiuni-L 17,8MM,AP 29,5MM,T 14,6MM-ecostructura-usoara inomogenitate tisulara,prin existenta unor plaje hipoecogene ajungand la 3,6mm,vascularizatia normala,ganglioni nu se vizualizeaza.lobul stg-L 17,7MM,AP 30,7MM,T 13,7MM,contur regulat,ecostructura-inomogenitate tisulara mai accentuata in vecinatatea vaselor mari ale gatului prin existenta unor plaje hipogene,vascularitate normala,adenio-contur regulat,ecostructura neomogena,raporturi cu organele vecine in limite normale,ganglioni absenti,istmul tiroidian 3,5mm-9,7mm.concluzii-TIROIDA DE DIMENSIUNI NORMALE CU O ECOSTRUCTURA USOR NEOMOGENA-MICROCHISTICA.analize urmeaza sa imi dea peste 10 zile,acum urmez cu bisotrin,nitropector,hartil hct.un alt dr.mi-a zis ca ar fi bine sa repet eco tiroida si sa fac analizele…sunt casnica,coasigurat…m-am saturat samerg din dr in dr si sa nu rezolv nimic-nimeni nu imi spune exact de la ce am aceste simptome…daca ma puteti ajuta,astept raspuns pe email sorinavalentinap@yahoo.com.astept raspuns de la dvs.va multumesc

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu