Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1003)

July 21, 2013

Angela:

Buna ziua,am 23 de ani si anul trecut am fost diagnosticata cu tiroida la limita superioara a normalului structura hipoecogena neomogena(aspect Tiroidita cronica) nu mi-a dat nici-un tratament mi-a zis doar sa repet TSH,FT4 valorile la ultimele analize TSH-0.795 FT4-O.899 mi s-a mai spus ca nu am noduli…eu sunt foarte speriata pentru ca este cronica,chiar voi fi nevoita sa iau tratament toata viata?Mama mea sufera la fel cu tiroida dar nu stiu ce diagnostic are,nu inteleg daca mi-a zis ca toata viata o sa iau tratament de ce nu mi-a dat reteta?cum sunt plecata in Italia nu am avut timp sa repet analizele ceea ce cred ca este un lucru rau.In 2011 am facut o ecografie:LTS 13,45,14 mm LTS 13,50,15 mm VLTD:4,1 ml VLTS 4,8 ml VT:9 ml nu inteleg diagnoticul ce mi l-a dat atunci dar mi-a dat un tratament THYROZOL am luat acel tratament o luna sau 2 dupa care mi-am repetat analizele si mi s-a zis ca nu intelege de ce a trebui sa iau acel tratament in 2011 slabisem cam 5 kg iar din 2012 pana in prezent am aceiasi greutate 58 kg

Raspuns:

tiroidita cronica este diagnosticata adesea in faze incipiente, cand productia de hormoni tiroidieni este in limite normale si boala nu necesita tratament; pana cand nivelul hormonilor tiroidieni nu scade, aspect ilustrat cel mai bine in analize de cresterea peste limita superioara a valorii TSH, tratamentul NU este necesar;

– este obligatorie repetarea periodica (o data la 6 luni sau cel putin anual) a TSH si FreeT4; doar in functie de aceste rezultate se poate recomanda tratamentul;

– daca apare o sarcina este necesara o evaluare la medicul endocrinolog imediat ce aceasta este confirmata, indiferent cand a fost controlul anterior; tratamentul poate fi necesar pe parcursul sarcinii chiar daca analizele anterioare au fost bune;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 Comentariu »

  1. alex says:

    Buna ziua doamnul doctor, am 37 ani si sunt din mun. Slatina. Pe fondul unor probleme de sanatate aparute din senin (dureri si balonari abdominale, tahicardie/palpitatii, transpiratii excesive,scadere ponderala 12 Kg, etc.) am efectuat mai multe investigatii medicale printre care si hormonii tiroidieni rezultatele fiind urmatoarele:
    Promed Slatina FT4 24,21 (9-20); T3 1,53 (0,92-2,33); T4 98,96 (60-120); TSH 1,18 (0,2-5)
    Synevo Craiova T3 1,63 (1,3-3,1); TSH 1,94 (0,27-4,2); Anti-TPO 7,99 (<34); T4 120,1 (66-181); FT4 22,75 (12-22); FT3 5,34 (3,9-6,7)

    Mentionez ca la celelalte tipuri de investigatii efectuate(endoscopie, colonoscopie, CT abdominal, parazitologie, etc) rezultatele au fost multumitoare cu exceptia depistarii unui helicobacter pylori pe care l-am tratat de 3 ori, ultimul test fiind negativ.
    Intrucat simptomele persista va rog sa imi spuneti punctul dv. de vedere.
    Precizez ca analizele au fost facute la interval de cca. o luna si ambele au FT4 marit.
    Cu multumiri.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu