Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1006)

July 30, 2013

alex:

Buna ziua domnul doctor, am 37 ani si sunt din mun. Slatina. Pe fondul unor probleme de sanatate aparute din senin (dureri si balonari abdominale, tahicardie/palpitatii, transpiratii excesive,scadere ponderala 12 Kg, etc.) am efectuat mai multe investigatii medicale printre care si hormonii tiroidieni rezultatele fiind urmatoarele:
Promed Slatina FT4 24,21 (9-20); T3 1,53 (0,92-2,33); T4 98,96 (60-120); TSH 1,18 (0,2-5)
Synevo Craiova T3 1,63 (1,3-3,1); TSH 1,94 (0,27-4,2); Anti-TPO 7,99 (<34); T4 120,1 (66-181); FT4 22,75 (12-22); FT3 5,34 (3,9-6,7)

Mentionez ca la celelalte tipuri de investigatii efectuate(endoscopie, colonoscopie, CT abdominal, parazitologie, etc) rezultatele au fost multumitoare cu exceptia depistarii unui helicobacter pylori pe care l-am tratat de 3 ori, ultimul test fiind negativ.
Intrucat simptomele persista va rog sa imi spuneti punctul dv. de vedere.
Precizez ca analizele au fost facute la interval de cca. o luna si ambele au FT4 marit.
Cu multumiri.

Raspuns:

– atat timp cat repetat nivelul TSH este in limite normale, o valoare usor crescuta a FT4 nu arata o boala de tiroida; oricum, nu explica in niciun fel simptomele pe care le aveti;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

 

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu