Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1025)

September 8, 2013

georgiana:

Bună ziua. Am 35 ani și în urma unui control endocrinologic am fost diagnosticată cu gușă polinodulară cu hipotiroidism, tiroidită cronică autoimună.La ecografia tiroidiană au fost depistați pe lobul drept noduli de 16/12,2 mm și 16,2/12 mm, iar pe lobul stâng un nodul de 20,4/14,9 mm.
Rezultatul analiezelor este:
– TSH 45,1080 uU/ml ( valori normale 0,490-4,670)
– FT4 0,55ng/dL (valori normale 0,71-1,85); 7,1 pmol/l (9,13-23,80)
– TPO 1667,7 IU/ml (valori normale 0-12 IU/ml)
– calciu ionic 1,30 mmol/L (valori normale 1,10-1,35)
– calciu total 9,78 mg/100 ml( valori normale 8,8-10,2) 2,44 mmol/l (2,20-2,55)
– magneziu 2,26 mg/100 ml ( valori normale 1,5-2,6) 0,93 mmol/l (0,61-1,06).
În urma analizelor mi s-a prescris tratament cu euthyrox 100 mg, fiindu-mi indicată de către d-na doctor operația. Precizez de asemenea că la înălțimea de 172 cm cântăresc 47 kg, deși am poftă de mâncare.
Vă rog să îmi spuneți dacă este neesară operația sau se poate rezolva prin tratament.
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.

Raspuns:

– indicatia de operatie NU se poate stabili doar dupa dimensiunile nodulilor la ecografie; sunt extrem de importante si alte caracteristici ale acestora, cum ar fi: delimitarea, ecostructura, vascularizatia, precum si statusul ganglionilor limfatici latero-cervicali;

– intotdeauna o astfel de recomandare se face dupa un consult si o evaluare atenta a tuturor datelor disponibile, nu este o problema minora care sa se lamureasca printr-o postare;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu