Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1027)

September 8, 2013

Iulian:

Ma scuzati ca va mai deranjez inca o data, dar vreau sa stiu un singur lucru. Pentru ca eram suspectat de diabet insipid, deoarece urinam foarte des, in special noaptea, mi s-a facut analizele hormonale/testosteron. ELE au iesit asa:
PCT 0.17-0.35 (0.22)
P-LCR% 13.0-43.0 (37)
MPV 9.4-12.4 (11.9)
PDW 9.0-17.0 (17.1)
RDW-SD 36.4-46.3 (40)
RDW-CV% 11.7.14.4 (13.8)
BASO# 0.01-0.08 (0.01)
TSH 0.27- 4.20 (2.29)
FT4 12-22 (19.32)
LH 1.7-8.6 (4.3)
FSH 1.5-12.4 (1.69)
PRL 98-456 (187)
TESTOSTERON 98- 456 (187)
CORTIZOLUL MIA FOST GASIT RIDICAT LA 771, DAR DUPA CE AM LUAT DOUA PASTILE dxm 1mg, mi-a scazut la 22.4)
AST 2-48 (17)
CHOL 150-250 (198)
CREATININA 0.50-1.20 (0.95)

Sunt baiatul din valcea, cu problemea cu penisul si testiculele subdezvoltate. Dupa aceste analize, credeti ca mai are rost sa vin la dumneavoastra la bucuresti? Adica s-ar elimina din start ca am o problema hormonala, ne mai existand nicio sansa pentru mine, nu? ACUM 3 ANI, AM FACUT IS UN ECOGRAF PENTRU TESTICULE, MI S-A SPUS CA NU AM hipogonadism primar, dar ca organele genitale sunt putin cam mici pentru varsta mea. Nu va cer o consultatie online, vreau doar sa imi spuneti daca, dupa analizele de luna asta si ecografia de acum 3 ani, mai are rost sa vin la dumneavoastra pentru consult. Va rog, mama a decedat acum cateva luni, sunt la pamant.

Raspuns:

– analizele prezentate, daca sunt corect recoltate si lucrate, arata o functie hormonala testiculara in limite normale, deci exclud hipogonadismul; in acest context nu exista tratamente hormonale pentru problema dvs;

– nivelul crescut al cortizolului seric bazal, cu supresie adecvata la dexametazona, se explica prin stres si nu arata o afectiune organica ce necesita tratament;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

 

 

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu