Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1039)

October 14, 2013

raluca baziotis:

buna ziua, momentan nu locuiesc in romania si as dori o verificare a analizelor de sange pentru glanda tiroida facute fiicei mele de 3 ani (in qatar)
rezultatele sunt:
FT3 4,13 (0,4 – 4,2 normal)
FT4 0,76 (0,8 – 2)
TSH 4,87 (0,4 – 4)
TPO 19,58 (SUB 80)
TG 5,20 (SUB 80).
i s-a prescris eutyrox 25, 1/2 pasila pe zi timp de o luna.
azi, 2.10 i-am dat prima doza. nu am vazut vreo manifestare adversa.
analizele le-am facut l-a recomandarea celor de la gradinita carora i s-a parut ca este mai putin activa, apatica, somnolenta, palida, fara apetit, cearcane. celelalte analize de sange au iesit in parametri normali. in plus, trebuie sa investigam cauza unor infectii urinare recurente, posibil o malformatie congenitala, si o eventuala prezenta a parazitilor in scaun.
nu am facut inca o ecografie tiroidiana, dar o vom efectua in cel mai scurt timp posibil.

va multumesc,
raluca baziotis

Raspuns:

– la copii apar frecvent cresteri usoare ale nivelului TSH peste limita superioara a normalului fara ca in majoritatea cazurilor sa fie vorba de o hipotiroidie propriu-zisa; daca ecografic tiroida nu are un aspect tipic de  inflamatie, probabil ca solutia cea mai buna este monitorizarea, fara tratament;

– oricum, aceste rezultate sunt atat de putin modificate incat nu explica in niciun fel de simptomatologia copilului;

– 12.5 mcg/zi Euthyrox este, totusi, o doza mica care nu ar trebui sa aiba vreun efect advers, chiar daca ulterior se dovedeste ca nu exista o afectiune tiroidiana;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu