Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1050)

October 25, 2013

Elena Davidescu:

Buna ziua!
Domnule doctor va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi. In 2012 am fost diagnosticata cu tiroidita autoimuna, si un nodul hipoecogen, neomogen, vascularizat, de 9 mm rezultatul analizelor fiind Anti-tiroglobulina 364,3 Ul/mL (valori ref < 115,Anti TPO 146,9 Ul/mL(val ref <34), TSH 1,39 (valori ref 0,27-4,2), FT4 15,8 pmol/L (val ref 12-22). Am consultat doi medici endocrinologi, unul a prescris euthyrox, altul a spus ca nu se impune tratament, deoarece TSH este in limite normale. In octombrie 2013 am refacut analizele si au iesit in limte normale TSH 1,352 uUl/ml (0,500-4,670), FT4 0,97 ng/ml (0,71-1,85)hemoleucograma buna, dar la ecografie au mai aparut noduli, diagnosticul fiind gusa polinodulara. Acum medicul mi-a prescris euthzrox de 25 in fiecare zi. De 6 yile am inceput tratamentul iar cam de o zi am o senzatie de nod in gat, inghit cu greutate si am accese de tuse seaca, in special seara. De ce am acest disconfort? Ar trebui sa intrerup tratamentul, sa consult un alt medic? Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc!

Raspuns:

– analizele arata ca tiroida functioneaza inca normal, desi este prezenta o tiroidita autoimuna; in aceste conditii, tratamentul cu Euthyrox nu aduce beneficii;

– nodulii descoperiti ecografic, in masura in care nu sunt pseudonoduli (“noduli falsi”) aparuti din cauza inflamatiei, trebuie monitorizati si investigati ca si in celelalte cazuri; in functie de dimensiuni si aspect ecografic poate fi suficienta monitorizarea ecografica sau poate fi nevoie de punctie cu ac subtire;

– pe de alta parte, o doza mica de Euthyrox (25 micrograme) nu da asemenea manifestari ca cele descrise; cel mai probabil este o alta cauza la mijloc;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu