Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1102)

February 1, 2014

Marina:

Buna seara!
Am 28 de ani si de ca. 15 ani am fost diagnosticata cu hipertrofie de tiroida, analizele periodice fiind intotdeauna in reugula, nu a fost necesara nici un fel de medicatie.
In prezent sunt insarcinata in saptamana 20. si in urma cu o saptamana am efectuat analizele de tiroida, unde au iesit urmatoarele valori: TSH 0,62 (0,4-4,2), fT3 7,14 (3,1-6,8) si fT4 13,1 (10,0-23,0). Din saptamana 6 de sarcina iau niste vitamine care contin 150 de micrograme de Jod. As mai avea nevoie de medicatie suplimentara si la ce intervale ar trebui repetate analizele?
Va multumesc!

Raspuns:

– nu este necesar vreun tratament special pentru tiroida, aceasta functionand normal; 150 micrograme de iod pe zi este o doza buna in sarcina si poate fi luata in continuare;

– repetarea TSH si FreeT4 la 6-8 saptamani este suficienta;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu