Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1117)

March 7, 2014

Iancu Daniela:

Buna ziua. Domnule Doctor,am un baietel de 5si7luni,a fost de mic la cresa si facea frecvent puroi pe amigdale(infectii)la doua saptamini nu-i dadea decit antibiotic.Am fost la orl imi spuneau ca pina capata imunitate.Doctora de familie mi-a recomandat Singuler la luat 2 ani.In octombrie mi-a dat sa-i fac si TSH SI 7.48 i-a iesit si Ac anti Tiroglobulina 10.Ce ma sfatuiti?Este un copil foarte energic dar puturos la vorba(vrea sa vorbeasca foarte repede si nu vorbeste corect).Este agitat,este ceva legat de glanda tiroida?Va multumsc anicipat!Astept un sfat?

Raspuns:

– la copii, valorile TSH pana la 10 μUI/ml sunt cel mai frecvent tranzitorii si nu necesita tratament; in acelasi timp, nu se poate exclude complet hipotiroidia;

– investigatiile ar trebui completate cu ecografia de tiroida si masurarea ATPO (anticorpi anti-tiroperoxidaza); daca aspectul ecografic este normal si valoarea ATPO este in limite, e vorba, foarte probabil, de o crestere temporara a TSH ce nu necesita tratament; chiar si asa, repetarea TSH si FreeT4 la 4-6 luni este indicata;

– un TSH de pana la 10 μUI/ml nu asociaza de obicei simptome;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 Comentariu »

  1. Rosu Rodica says:

    Buna ziua,

    Am 46 de ani si simptome de menopauza. In urma vizitei la ginecolog, prin niste analiza medicale, mi-a iesit TSH-ul mic dar T3 si T4 in limite normale. Am fost la endocrinolog care m-a pus sa repet analizele si sa fac unele in plus (anticorpi, colesterol etc ). Intrebarea mea este: tiroida se poate deregla din cauza menopauzei ? Dr. endocrinolog mi-a spus ca nu exista legatura intre cele doua. Va rog frumos daca se poate sa-mi confirmati. Multumesc anticipat.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu