Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1120)

March 7, 2014

Mihaela:

Buna dimineata !
Am 45 de ani, in ultimul an m-am ingrasat 12 kg. ma sufoc din cand in cand si simt ca ma ingras si din aer.
In data de 25.11.2013 am efectuat urmatoarele analize :
– TSH 2.58 uUl/mL (interval de referinta 0.49-4.64)
– FT4 1 ng/dL (interval de referinta : normal -(0.71-1.85)
– Ac Anti-Tireoperoxidaza(TPO) 664.87 Ul/ml (interval de referinta :normal<(5.61) Ul/ml
– Ac Anti-Tiroglobulina 2.51 U/mL (interval de referinta : (normal- 19 ani=0.27-4.20
– FT4 13.69 pmol/L(valoarea de referinta: >19 ani=12-22
– FT3 3.90 pmol/L (valoarea de referinta: >25 ani=2.3-4.2
Cu aceste analize, voi merge la un alt medic endocrinolog, mai aproape de domiciliul meu.
Va rog mult sa-mi spuneti parerea dumneavoatra….sunt programata la medic abia in luna mai.
Va multumesc din suflet !
Sunteti de mare ajutor persoanelor cu afectiuni ale tiroidei.

Raspuns:

– valoarea crescuta a ATPO arata prezenta unei tiroidite autoimune, afectiune ce reprezinta principala cauza de hipotiroidie; totusi, la dvs nivelurile TSH si FreeT4 sunt in limite normale, ceea ce inseamna ca tiroida produce inca hormoni in cantitati suficiente; altfel zis, nu este inca nevoie de tratament de substitutie cu levotiroxina;

– o ecografie de tiroida va masura cu exactitate volumul tiroidian si va documenta prezenta unor eventuali noduli, aratand daca senzatia de sufocare are sau nu cauza tiroidiana;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu