Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1139)

April 13, 2014

Elena:

Buna ziua,

ma numesc Elena si am 28 de ani. Sunt insarcinata in 22 de saptamani, sapt asta la recomandarea medicului ginecolog mi-am facut urmatoarele analize pt. tiroida.

TSH 2.05 µUI/mL 0.49 – 4.64
Free T4 0.7 ng/dL Normal – [0.71 – 1.85]

Deci Free T4 a iesit la limita, mentionez ca am mai facut aceste analize la inceputul sarcinii (8-10 sapt) si atunci au iesit bune.

Sa ma ingrijorez?

Multumesc.

Raspuns:

– de principiu, nu; o valoare normala a TSH este cel mai bun indicator ca tiroida functioneaza normal;

– se poate recomanda totusi o evaluare la endocrinolog, cu masurarea auto-anticorpilor specifici (ATPO si anti-tiroglobulina) si, eventual, o ecografie de tiroida; in felul acesta se poate exclude cu certitudine o afectiune tiroidiana;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

 

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu