Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1149)

May 4, 2014

iulyana:

Buna ziua,domnule doctor!
Ma numesc Iuliana,am 50 ani,1.69cm,87kg.
Am facut urmatoarele analize:
Ecografie tiroida:
-istm:2,6/18mm
-LD:17,7/18,2/40mm
-LS:16,2/19,6/40mm
TSH: 4.01(0,27-4,20)
ANTI-TPO: 225,9(<34)
ANTICORPI ANTITIROGLOBULINA: 819,0(0-110)
VSH 60MIN:15(2-10)
VSH 120MIN:30(2-20)
Restul anlizelor mi au iesit bine,in afara de o infctie urinara.
Va rog din suflet sa-mi spuneti parerea dumneavoastra daca e nevoie sa incep medicatia sau inca mai pot tine sub control tiroida,cu controale repetate ale THS-ului.
Urmez tratament pt tensiune arteriala cu betaloc 50mg 1/zi si atacand 8mg1/zi. Am avut si 2 episoade de fibrilatii si de aceea imi este teama de tratamentul pt tiroida.
Va multumesc din suflet.Multa sanatate.

Raspuns:

– testele de laborator arata ca aveti o tiroidita autoimuna, afectiune ce reprezinta principala cauza de hipotiroidie;

– valoarea TSH se mentine in limite normale, deci nu este necesar tratamentul de substitutie la acest moment; avand in vedere istoricul de fibrilatie atriala paroxistica, tratamentul de substitutie cu levotiroxina se poate temporiza pana ce nivelul TSH depaseste 8-10 μUI/ml; motivul este acela ca o hipotiroidie in care valoarea TSH nu depaseste 8-10 μUI/ml este considerata usoara si este aproape intotdeuna asimptomatica;

– in orice caz, daca si cand tratamentul cu levotiroxina va fi necesar, dozele initiale vor trebui sa fie mici (12.5 – 25 micrograme/zi) si cresterea lor se va face lent, cu precautie;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 Comentariu »

  1. Silvia says:

    Buna ziua,
    Numele meu este Silvia (36 ani)si sunt insarcinata in 23 de saptamani.
    In urma rezultatelor urmatoarelor analize:
    TSH – 1.42 (val.de ref. 0.27 – 4.20) si
    Free T4 – 11.70 (val.de ref. 12-22) mi s-a recomandat sa urmez tratament cu euthyrox 25 mcg – 1/zi.
    Precizez ca iau si femibion 2.

    Va rog mult sa ma sfatuiti si pe mine ce sa fac: sa urmez tratamentul sau sa fac investigatii mai amanuntite?
    La aceasta valoare credeti ca sunt riscuri mari in sarcina avand in vedere ca am facut aceste analize in saptamana 23?
    Va multumesc

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu