Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1152)

May 11, 2014

Silvia:

Buna ziua,
Numele meu este Silvia si sunt insarcinata in 23 de saptamani.
In urma rezultatelor urmatoarelor analize:
TSH – 1.42 (val.de ref. 0.27 – 4.20) si
Free T4 – 11.70 (val.de ref. 12-22) mi s-a recomandat sa urmez tratament cu euthyrox 25 mcg – 1/zi.
Precizez ca iau si femibion 2.

Va rog mult sa ma sfatuiti si pe mine ce sa fac: sa urmez tratamentul sau sa fac investigatii mai amanuntite?
La aceasta valoare credeti ca sunt riscuri mari in sarcina avand in vedere ca am facut aceste analize in saptamana 23?
Va multumesc.

Raspuns:

– in primul rand, nu cred ca aceste rezultate arata o problema tiroidiana; totusi, avand in vedere importanta unei functionari corecte a tiroidei in sarcina, investigatiile ar trebui completate cu o ecografie de tiroida si masurarea auto-anticorpilor specifici (ATPO si anti-tiroglobulina); abia dupa acestea se poate preciza cu certitudine daca e sau nu nevoie de tratament;

– e bine de stiut totusi ca o doza zilnica de 25 mcg/zi Euthyrox nu prezinta nicun risc, chiar daca nu exista vreo problema tiroidiana; cel mai probabil tratamentul a fost recomandat ca masura de precautie;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu