Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1154)

May 11, 2014

Ana:

Buna ziua,
Sunt Ana si am 33 de ani.
Rezultatele analizelor:
Ecografie tiroidina Vd=6,3ml,VS=4,7 ml,tiroida cu volum normal, cu structura discret hipoecogena inimogena, fara noduli vascularizatie de aspect normala la Doppler color.

tiroida palpabila, elastica, mobila cu deglutitie Ta=100/65mmhg, AV=76b/min

Ac anti TG= 703 UI/mL <115
Ac anti TPO=98 UI/mL <34
FT4=14.9 gmol/l 10.6-22.7
TSH=2.99 microUI/ml 0.27-4.2

Am urmat un tratament cu selezin 1tab/zi timp de o luna si acuma iau grojdie inmbogatita cu seleniu.

Intrebarea mea este: cu rezultatele acestea pot sa raman acum insarcinata sau trebuie sa incep un tratament sa aduc TSH sub valoarea 2.5 si apoi sa ma gandesc la o sarcina?

Multumesc!

Raspuns:

– rezultatele testelor de laborator arata prezenta unei tiroidite autoimune, care e cea mai frecventa cauza de hipotiroidie in Romania;

– in mod obisnuit, tratamentul de substitutie cu levotiroxina nu este necesar la acest moment, hormonii tiroidieni fiind prezenti in cantitati normale;

– totusi, in conditiile in care incercati sa ramaneti insarcinata, este mai prudenta administrarea unei mici doze zilnice (de ex. 25 micrograme), cu monitorizarea TSH; optim, pe timpul sarcinii nivelul TSH ar trebui mentinut in jumatatea inferioara a intervalului de normal;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

 

1 Comentariu »

  1. Ana says:

    Va multumesc mult pentru raspuns si timpul accordat!
    O zi buna,
    Ana

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu