Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1155)

May 21, 2014

Ana:

Buna ziua,
Sunt Ana si am 33 de ani.
Rezultatele analizelor:
Ecografie tiroidina Vd=6,3ml,VS=4,7 ml,tiroida cu volum normal, cu structura discret hipoecogena inimogena, fara noduli vascularizatie de aspect normala la Doppler color.

tiroida palpabila, elastica, mobila cu deglutitie Ta=100/65mmhg, AV=76b/min

Ac anti TG= 703 UI/mL <115
Ac anti TPO=98 UI/mL <34
FT4=14.9 gmol/l 10.6-22.7
TSH=2.99 microUI/ml 0.27-4.2

Am urmat un tratament cu selezin 1tab/zi timp de o luna si acuma iau grojdie inmbogatita cu seleniu.

Intrebarea mea este: cu rezultatele acestea pot sa raman acum insarcinata sau trebuie sa incep un tratament sa aduc TSH sub valoarea 2.5 si apoi sa ma gandesc la o sarcina?

Multumesc!

Raspuns:

– rezultatele testelor de laborator arata prezenta unei tiroidite autoimune intr-un stadiu in care productia de hormoni se mentine inca in limite normale; de obicei, in aceste situatii tratamentul cu levotiroxina nu este necesar;

– totusi, la gravide si femei care isi doresc o sarcina in viitorul apropiat, se recomanda o optimizare a nivelului hormonilor tiroidieni; asta inseamna adiministrare unei doze de levotiroxina pentru a aduce si mentine nivelul TSH in jumatatea inferioara a limitelor de normal;

– ca o concluzie: da, puteti ramane insarcinata si cu aceste rezultate, dar este mai bine sa se initieze tratamentul cu levotiroxina (Euthyrox/L-Thyroxin);

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

 

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu