Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1159)

May 23, 2014

vali herta:

Sunt o pacienta in varsta de 44 de ani,operata in oct.2012 de tiroidectomie totala.
Diagnostic:
– Carcinom papilar, varianta foliculara, focar incapsulat ltd de 2/2 cm,dezvoltat pe fondul unui adenom microfolicular compact si trabecular preexistent.
– Am facut o sedinta de iod radioactiv in dec.2012.
Dupa operatie, nu reusesc sa ma stabillizez din punct de vedere al dozajului hormonal, deja sunt sub stricta supraveghere a medicului de la medicina nucleara.(dozele au fost schimbate la fiecare control)
Acum sunt pe 100 EUTHYROX + 50 NOVOTHYRAL.
Saptamana trecuta mi-am facut un TSH si rezultatul este;
– TSH=0.01(0.27-4.2)
Astazi am repetat si rezultatul este;
– TSH=0.011(0.27-4.2)
Cred ca ceva nu e in regula.
Mentionez faptul ca medicul endocrinolog mi-a recomandat sa continui cu 50 Novothyral + 50 Euthyrox, iar medicul de la medicinna nucleara cu 125 Euthyrox.nici nu stiu ce sa fac.
CU TOT RESPECTUL CUVENIT, VA ROG…PUNCTUL DUMNEAVOASTRA DE VEDERE…MULTUMESC SI DUMNEZEU SA VA AIBA IN PAZA.

Raspuns:

– judecand dupa ultima valoare a TSH, doza e usor excesiva; daca raspunsul la terapia cu iod radioactiv a fost bun si se considera ca posibilitatea vindecarii complete este mare, tratamentul trebuie sa mentina valoarea TSH in jurul limitei inferioare, de preferat fara a cobori sub 0.1 μUI/ml;

– ambele recomandari de tratament (Euthyrox 125 mcg/zi sau Euthyrox 50 mcg/zi + Novothyral 1/2 cp/zi) pot functiona, nu exista doar o optiune corecta; personal, as inclina mai degraba pentru utilizarea doar a Euthyrox-ului, deoarce triiodotironina (T3) din Novothyral este mai activa metabolic si, posibil, cu mai multe efecte adverse;

– testele de laborator ar trebui repetatea dupa 2 luni de tratament cu o anumita schema;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu