Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1161)

May 24, 2014

monalisa:

buna ziua , am 25 de ani , am facut urmatorul set de analize si as dori sa raman insarcinat[a] , am facut si ecografie si am chisturi micropolichistice .
ATPO (antitiroid peroxidaza) (Immulite2000)

838
0.0 – 35 / UI/mL

Estradiol (Immulite2000)

45.4 Barbati : <56 pg/ml
Femei :
-faza foliculara : < 160 pg/ml
-ovulatie : 34-400 pg/ml
-faza luteala : 27-246 pg/ml
-netratate post-menopauza : <30 pg/ml
-tratate post-menopauza: <93 pg/ml
-contraceptive orale : <102 pg/ml
FSH (hormon foliculostimulant) (Immulite2000)

5.62 Barbati
: 0.7 – 11.1 mIU/mL
Femei : faza foliculara : 2.8 – 11.3 mIU/mL;
ovulatie : 5.8 – 21 mIU/mL;
faza luteala : 1.2 – 9.0 mIU/mL;
Post-menopauza : 9.7 – 111 mIU/mL
Contraceptive orale: <4.9 mIU/mL.
FT4 (tiroxina libera) (Immulite2000)

1.18
0.89 – 1.76 / ng/dL

LH (hormon luteinizant) (Immulite2000)

7.77 Barbati : 0.8-7.6 mIU/mL
Femei :
-faza foliculara : 1.1-11.6 mIU
-ovulatie : 17-77 mIU/mL
-faza luteala : 0-14.7 mIU/mL
-pri-menstruala : 0-12.0 mIU/mL
-post-menopauza : 11.3-39.8 mIU/mL
-contraceptive orale : 0-8.0 mIU/mL
Progesteron (Immulite2000)

0.557 Barbati : 0.27 – 0.90 ng/ml
Femei :
-faza foliculara : <1.13 ng/ml
-faza luteala : 0.95 – 21 ng/ml
-post-menopauza : 50 ani: 212-742 ng/dl
Femei: faza foliculara: 0-118 ng/dl
faza luteala: 0-119 ng/dl
faza ovulatorie:65-119 ng/dl
contraceptive orale:0-110 ng/dl
postmenopauza: 49-113 ng/dl
Sarcina: trim 1:30-230 ng/dl
trim 2:30-200 ng/dl
trim 3:30-190 ng/dl.

ASLO (Latex aglutinare) (PS-01-04-U)

< 200 < 200 Ul/mL
Proteina C reactiva CRP (Latex aglutinare) (PS-01-04-U)

< 6 < 6 mg/L
BIOCHIMIE
ANALIZE

REZULTATE

INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM

Acid uric seric (PS-01-01-U) (Advia 1800)

6.4
2.6 – 6.0 / mg/dl

Bilirubina directa (PS-01-01-U) (Advia 1800)

0.31
0.0 – 0.2 / mg/dl

Bilirubina totala (PS-01-01-U) (Advia 1800)

1.15
0.3 – 1.2 / mg/dl

Calciu ionic (PS-01-01-U) (Advia 1800)

4.2
3.5 – 5.28 / mg/dl

Calciu seric total (PS-01-01-U) (Advia 1800)

10.0
8.6 – 10.0 / mg/dl

Colesterol seric total (PS-01-01-U) (Advia 1800)

152 Normal: 240mg/dl;
Nota: Valorile se interpreteaza corelate cu HDL si LDL Colesterol.
Creatinina serica (PS-01-01-U) (Advia 1800)

0.9
0.6 – 1.1 / mg/dl

Fier seric (Sideremie) (PS-01-01-U) (Advia 1800)

81
50 – 170 / ug/dl

Fosfataza alcalina (PS-01-02-U) (Advia 1800)

49
39 – 118 / UI/l

Glucoza serica (PS-01-01-U) (Advia 1800)

71
70 – 110 / mg/dl

HDL colesterol (PS-01-01-U) (Advia 1800)

34.6 >60 mg/dl normal
40-60 mg/dl risc moderat
<40 mg/dl risc crescut
LDL colesterol (PS-01-01-U) (Advia 1800)

88.7 = 160 mg/dl risc crescut
Magneziu seric (PS-01-01-U) (Advia 1800)

2.13
1.6 – 2.6 / mg/dl

Proteine serice totale (PS-01-01-U) (Advia 1800)

7.8
6.0 – 7.8 / g/dl

TGO / AST (Aspartataminotransferaza) (PS-01-02-U) (Advia 1800)

28.8
8 – 34 / U/L

TGP / ALT (Alaninaminotrasferaza) (PS-01-02-U) (Advia 1800)

57.5
7 – 35 / U/L

Trigliceride serice (PS-01-01-U) (Advia 1800)

79 Normal: Barbati: 40 – 160 mg/dl;
Femei: 35 – 135 mg/dl;
Risc moderat: 150-199 mg/dl
Risc crescut:200-499 mg/dl
Risc foarte crescut>500 mg/dl
Uree serica (PS-01-01-U) (Advia 1800)

35
17 – 54 / mg/dl

va rog din suflet un raspuns ,

sa fiti sanatos ,

Raspuns:

– valoarea foarte crescuta a ATPO arata ca aveti o tiroidita autoimuna; acesta afectiune este cea mai frecventa cauza de hipotiroidie (deficit de hormoni tiroidieni);

– din analizele de laborator lipseste TSH, care este cel mai bun indicator al functionarii tiroidei; daca nivelul acestuia se regaseste in jumatatea inferioara a intervalului de normal, nu aveti nevoie, cel putin deocamdata, de tratament; o valoare mai mare impune de obicei initierea tratamentului cu levotiroxina, in conditiile in care incercati sa ramaneti insarcinata;

– atentie: chiar daca tratamentul poate sa nu fie necesar la acest moment, boala trebuie atent urmarita de endocrinolog pe tot parcursul sarcinii; este foarte important pentru dezvoltarea normala a sistemului nervos la fat ca hormonii tiroidieni sa fie in cantitati normale; pe larg despre hipotiroidia in sarcina;

– valorile FSH, LH, estradiol si progesteron se interpreteaza in functie de ziua ciclului menstrual in care au fost recoltate; de principiu, rezultatele obtinute nu au legatura cu afectiunea tiroidiana;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu