Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1168)

June 1, 2014

COSTANDACHE:

STIMATE DOMNULE DOCTOR,
• vârsta: 24 ANI SI 5 LUNI
• sexul: FEMININ
• dacă există rude de gradul I (părinţi, fraţi, surori) cu boli de tiroidă: NU ( MATUSA SI VERISOARA)
DIAGNOSTICUL DE HIPERTIROIDIE A FOST DESCOPERIT IN APRILIE 2009 DUPA CE SLABISEM BRUSC 5 KG, AJUNGAND LA O GREUTATE DE 42 DE KG LA INALTIMEA DE 1.90. MI S-A DAT TIROZOL 2 LUNI IN CONCENTRATIE MARE SI AM INTRAT IN HIPOTIROIDIE…AM SCHIMBAT MEDICUL SI AM FOST DIAGNOSTICATA, TIROIDA AUTOIMUNA, TIREOTOXICOZA,HIPOTIROIDIE.
VALORI ANALIZE 28.07.2009
TSH 1.9
FT4 1.3
ANTI-TEPO 2.9
TRATAMENT: TYROZOL 10 MG
IN TOTAL CU CELE 2 LUNI AM LUAT PANA LA 1 AN TIROZOL , IAR APOI AL INTRERUPT ORICE TRATAMENT DE TIROIDA.
ACUM DUPA 5 ANI DUPA CE AM DESCOPERIT CA AM UN CHIST OVARIAN, AM FOST TRIMISA LA EDOCRINOLOG SI DIAGNOSTICUL ESTE DE GUSA HIPERTIROIDIANA.
BULETIN DE ANALIZE – 11.04.2014
MARKERI ENDOCRINI
ANALIZE REZULTATE INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA/ UM
anti-TPO 210u;/mL <35 Ul/ml
FT4 4.08NG/ml 0.8-1.9/ng/ml
TSH <0.004 0.4-4
BULETIN ANALIZE MEDICALE 20.05.2014
TRAB—REZULTAT: 34.9 U/L——– INTERVAL REFERINTA
NEGATIV 1.5 U/L
TRATAMENT:
TYROZOL DE 10 MG DE 2X/ZI
METOPROLOL DE 50 MG 2X/ZI
ASPACARDIN 1 PASTILA. ZI , TIMP DE DOUA SAPTAMANI APOI PAUZA 2 SAPTAMANI ETC.
CALMOGEN DE 2X/ZI- NU AM LUAT DELOC, CONSIDER CA NU ESTE NECESAR
LACRISIFI 1 PICATURA DE 3X/ZI
MAI AM CEVA DE PRECIZAT: AM CATEVA ZILE DE CAND SIMT CA MA ARDE- DOARE UMAR PORTIUNEA DE SPATE DE LANGA UMAR …POATE FI CEVA DE LA TIROIDA?
ASTEPT RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA.

PS: CU STIMA,
CONSTANDACHE GEORGIANA

Raspuns:

– conform rezultatelor de mai sus, dvs suferiti de boala Basedow-Graves; din pacate, se pare ca nu ati acordat suficienta atentie unei afectiuni potential grave, alegand sa ramaneti fara supraveghere medicala si tratament mai bine de 3 ani;

-fara tratament si monitorizare pot aparea complicatii severe, cum sunt aritmiile cardiace sau osteoporoza; in plus, fertilitatea poate scadea, iar calitatea vietii este intotdeuna afectata; in garzile si activitatea zilnica de la Institutul Parhon am vazut destule cazuri de pacienti cu hipertiroidie in stare grava pentru ca au preferat sa ignore tratamentul si recomandarile;

– ultimele rezultate confirma hipertiroidia si tratamentul cu Thyrozol este fara indoiala indicat; evident, doza de Thyrozol se va ajusta in functie de rezultatele analizelor ulterioare si de starea generala;

– nu cred ca durerea de spate are legatura cu probleme de tiroida;

– recomandarea mea ferma este faceti tratamentul si controalele conform recomandarilor pentru a evita complicatiile bolii;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu