Răspunsuri la întrebări (1174)

Ramona:

Buna ziua,
Am 30 de ani,in familie nu sunt persoane care sa aiba probleme tiroidiene.
In urma cu o luna am fost diagnosticata cu mixedem autoinum in urma analizelor si a unei ecografii tiroidiene.Tsh la momentul respectiv era de 187 (0,30-4.94).Am facut tratament cu euthirox-10 zile in doza de 50 ug,10 zile -100 ug si urm 10 zile-150 ug.Am repetat analizele si rezutatele au fost:TSH-0,53(limite 0,4-4),ft3-4,45(limite 1,5-4,1)si ft4-2,33(limite 0,89-1,76).
Initial am mers la medic in urma unor dureri de cap puternice,ameteli,oboseala,luasem in greutate aprox 4 kg in 2 luni.La inceputul tratamentului cu Euthyrox aceste simptome nu mai erau asa evidente dar de cateva zile durerile de cap au revenit.
Programarea la endocrinolog o am peste o saptamana si sincer as dori si parerea altui medic in legatura cu diagnosticul care mi s-a pus.Sunt speriata ca au revenit aceste dureri de cap si as dori sa stiu daca ar trebui sa fac si alte analize.Va multumesc!

Raspuns:

– cel mai probabil, doza de 150 micrograme/zi de Euthyrox este prea mare si induce o forma de hipertiroidie (prea multi hormoni tiroidieni); revenirea la doza de 100 micrograme/zi si repetarea analizelor (TSH, FT4, T3) peste 2 luni poate fi utila in acest caz;

– judecand dupa valoarea initiala a TSH, diagnosticul initial de hipotiroidie severa (mixedem) este corect;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.