Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1177)

June 25, 2014

Crisan Mihaela:

Buna ziua ma numesc Mihaela am 23 de ani am facut analizele si mi sa spus ca am o glanda autoimuna analuzele synt astea..TSH 5.01(0.40-4.0)FT4 12.7(11.5-22.7)am primit tratament cu eutyrox 25 mg..ecografia e ok asa mi sa spus…as vrea sa cer o parere..sau sa mai consult un medic..multumesc mult..

Raspuns:

– valoarea usor crescuta a TSH arata o forma foarte usoara de hipotiroidie; ar trebui masurati si anticorpii tiroidieni specifici (ATPO si anti-tiroglobulina); daca acestia sunt in limite normale si ecografia nu a aratat un aspect sugestiv de tiroidita cronica, inceperea tratamentului se poate amana, cu repetarea TSH si FT4 peste cateva luni; exista posibilitatea ca o valoare usor peste limita a TSH sa fie tranzitorie, fara a arata o boala tiroidiana propriu-zisa;

– in cazul in care sunteti insarcinata sau planuiti o sarcina in viitorul apropiat, tratamentul este totusi obligatoriu;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu