Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1188)

July 20, 2014

Cristina:

Buna ziua!
Domnule Doctor am rugamintea sa ma ajutati cu o parere.
Recent, zilele trecute, am facut o ecografie tiroidiana unde diagnosticul a fost de tiroida Hashimoto. Rezultatele analizelor medicale sunt:
T3 =0.98 ng/mL (interval referinta 0.58-1.59 ng/ml;
T4=5.7 ug/dL ( interval referinta: 4.87-11.72 ug/dL
free T4=1.01 ng/dL (interval referinta: 0.70 – 1.48 ng/dL)
Ac Anti-Tireoperoxidaza (TPO)= 1 Ul/ml (interval referinta: <5.61 Ul/ml

Ac Anti – tiroglobulina = 415.29 Ul/mL (interval referinta: <4.11 Ul/mL). Este scris corect : 415.29

Nu am facut insa si analiza pentru TSH si free T3, nestiind de ele.

Intrebarea mea: Pe baza acestor date s-ar putea aprecia etapa/faza bolii, in care ma aflu? Va rog sa ma ajutati spunandu-mi-o. Intentionez sa fac si analiza TSH, free T3 si daca mai sunt alte analize ajutatoare, va rog sa ma ajutati recomandandu-mi-le.

Multe multumiri!

Raspuns:

– obligatoriu trebuie masurat si nivelul TSH; acest hormon este cel mai bun indicator privind functionarea tiroidei; in functie de acest rezultat se va decide daca tratamentul de substitutie cu levotiroxina (T4) este necesar sau nu;

– masurarea FreeT3 nu este necesara;

– chiar daca nivelul TSH va fi gasit normal, acesata afectiune este cronica si trebuie monitorizata permament; pe larg despre subiect, aici:

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

 

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu