Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1189)

July 20, 2014

Carmen:

Buna seara| Ma numesc Carmen si am 43 de ani. In luna februarie mi-am facut primele analise la tiroida din care a rezultat:
TSH 4,52 (min 0.35-5.50 max);
T3-LIBERA(FT3) 3,00 (min 2.30-4.20 max);
T4-LIBERA(FT4) 11,32 (min 11,00-22,70 max);
ANTIC.ANTI HTG 120,90 (min 0-75 max);
ANTIC.ANTI TPO 10 (min 0-60 max)
Am urmat apoi un tratament timp de 3 luni cu EUTIROX 75 (una pe zi) si in urmatoarele 2 analize valoarea TSH a scazut si s-a mentinut stabila la 0,03. Mi s-a spus ca am trecut de la hipotiroidism la hiperdiroidism si in septembrie am o consultatie la un doctor endocrinolog. As vrea sa stiu ce as putea sa fac si din ce cauza am trecut de la hipo la hipertiroidism. Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Raspuns:

– analizele din luna Februarie NU arata hipotiroidism (lipsa de hormoni tiroidieni), iar tratamentul cu Euthyrox 75 micrograme/zi NU se justifica; la valoarea respectiva a TSH era suficienta o monitorizare la 4-6 luni, fara tratament;

-corect nu este ca “ati trecut de la hipotiroidism la hipertiroidism”, ci ca tratamentul nejustificat si cu o doza prea mare de Euthyrox a dus la hipertiroidie;

– oprirea completa a Euthyrox-ului, sau cel putin reducerea la o doza de 25 micrograme/zi, poate fi utila in czul dvs la acest moment;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu