Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1191)

July 20, 2014

Ana:

Buna ziua,

Ma numesc Ana si am 33 de ani.

In luna aprilie am facut un set de analize:

Ecografie tiroidina Vd=6,3ml,VS=4,7 ml,tiroida cu volum normal, cu structura discret hipoecogena inimogena, fara noduli vascularizatie de aspect normala la Doppler color.

tiroida palpabila, elastica, mobila cu deglutitie Ta=100/65mmhg, AV=76b/min

Ac anti TG= 703 UI/mL <115
Ac anti TPO=98 UI/mL <34
FT4=14.9 gmol/l 10.6-22.7
TSH=2.99 microUI/ml 0.27-4.2

Am primit tratament cu selezin 1tab/zi timp de 2 luni.

Analizele din luna iunie (inceputul lunii) dupa incheierea tratamentului

Ac anti TG= 590.9 UI/mL <115
Ac anti TPO=72.22 UI/mL <34
FT4=15.21 gmol/l 10.6-22.7
TSH=2.12 microUI/ml 0.27-4.2

Vazand rezultatele am hotarat sa incercam sa avem un copil. Minunea s-a produs si am ramas insarcinata.Acum am 4-5 saptamani de sarcina.

Am repetat analizele (jumatatea lunii iulie) cum am aflat ca sunt insarcinata

FT4=15.3 gmol/l 10.6-22.7
TSH=3.71 microUI/ml 0.27-4.2

Am fost la medic si mi s-a prescris un tratament cu 25mg de eutirox/zi.

Intrebarile mele sunt:
Oare am inceput prea tarziu tratamentul acum la 4 saptamani?
Doza aceasta este suficienta?
La cat timp ar trebui sa imi repet analizele?

Multumesc pentru timpul acordat!

Raspuns:

  1. in niciun caz nu este initiat prea tarziu tratamentul; in plus, valoarea TSH oricum era in limite, deci nu vorbim decat de optimizarea nivelului de hormoni tiroidieni, NU de corectarea unui deficit;
  2. judecand dupa valoarea TSH, da, doza e suficienta;
  3. dupa 4-6 saptamani de la initierea tratamentului;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu