Răspunsuri la întrebări (1199)

Istrate Ionel:

Buna seara Dl.Doctor.
Ma numesc Istrate Ionel,in varsta de 56 ani,de profesie economist si in cele ce urmeaza va voi prezenta problema mea sanatate.
La un control sumar in fata oglinzii am observat o”galma”in parte dreapta-jos a gatului.Drept urmare am purces de urgenta la un medic pt o ecografie a zonei cu pricina.S-a ajuns la concluzia ca este vorba de un chist tiroidian cu lichid usor neomogen de dimensiunea 33,6/24,73mm in 1/3 a lobului drept,lob ce are dimensiunea 59/32/36mm.
Lobul stang si istmul au urmatoarele dimensiuni:38/21/13mm,respectiv 3,2mm.Intreband cum pot rezolva aceasta problema,Dl.Dr.Berechet Mihail,medic primar cu competente ecografie mi-a raspuns razand,facand remarca urmatoare: “cu zeama de cutit la Insit.Parhon”.
Ca atare am mers la medicul endocrinolog pt a solicita o trimitere la institut.Dna Dr.Coltofeanu m-a trimis sa fac urmatoarele analize,ce au urmatoarele valori:
1.tsh:1,52 nanoUl/ml,intervalul biologic de referinta:0,4-4nanoUl/ml;
2.anti-tpo:<10.0Ul/ml,,intrevalul biologic de referinta:<35Ul/ml;
3.tiroglobulina:245ng/ml,intervalul biologic de referinta:1.6-60/ng/ml.
Datorita valorii mari a tiroglobulinei Dna Dr.a emis un alt posibil diagnostic:gusa nodulochistica cu normofunctie-caz chirurgical.
In toata aceasta perioada am purtat o corespondenta prin email cu institutul si am fost indrumat sa ma programez la echipa de medici condusi de Dl.Dr. Ghemegian Mircea.
Datorita faptului ca pana la data de 08.09.a.c.cand se incheie concediul de odihna legal nu pot sa fac absolut nimic,indraznesc sa va rog sa imi spuneti cat de grava este problema mea.Este posibila malignizarea rapida a acelui chist?.
Precizez ca nu am avut in familie pe nimeni cu probleme de tiroida,iar singura mea problema de sanatate in afara acesteia este un Sindrom Vertiginos/Sindrom Meniere,diagnosticat in 1994 si mi-a facut probleme din 10 in 10 ani.La momentul de fata urmez un tratament cu betaserc si stugeron.
Cu speranta ca nu am fost plictisitor si ca am incercat sa fiu cat mai concis,eu va multumesc anticipat pt timpul acordat.
Astept raspunsul dvstra cu mare nerabdare.SUNT DISPERAT.
CU DEOSEBITA STIMA,
VA SALUT.

Raspuns:

– un nodul tiroidian chistic este foarte rar malign, deci nu cred ca acesta e un motiv de ingrijorare; singurul risc este ca acel chist sa creasca rapid in dimensiuni si sa devina dureros, ceea ce poate impune o punctie de golire; dar si acest lucru este destul de improbabil;

– valoare mare a tiroglobulinei NU indica in niciun fel natura formatiunii respective; este un rezultat nespecific care nu aduce vreo informatie utila;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 thought on “Răspunsuri la întrebări (1199)”

  1. Buna seara dl.dr.C.Tupea
    Urmare a intalnirii tete-a-tete de luni 08.09.a.c.in cadrul Institutului cu dl.dr.D.Brasoveanu si a celor spuse de dansul,indraznesc sa va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez.Dar sa intru in subiect.
    Dupa o studiere rapida a documentelor medicale(ecografie si doua seturi de analize pt tiroida)prezentate de mine si o palpare a zonei gatului cu pricina,dl doctor a ajuns la concluzia ca trebuie sa ma operez.
    Intreband daca exista sansa in urma operatiei sa pastrez restul tiroidei,dansul mi-a spus ca imi va inlatura toata tiroida.Si inca ceva.M-a intrebat ce varsta am(57ani) si apoi a avut o mimica a fetei care parca ar fi sugerat:”asta este,ai sa mai traiesti cativa ani”
    Fata de cele prezentate si considerand ca veti si impartial, va rog din suflet sa ma sfatuiti cum sa procedez.Sunt intrun mare impas,imi este foarte greu sa ma decid.
    Cu speranta ca nu v-am plicisit prezentandu-va problema mea si marea mea dilema cu care ma confrunt,eu va multumesc anticipat pt un eventual raspuns.Daca am gresit cu ceva imi cer scuze din toata inima.
    La revedere,
    Istrate Ionel.
    P.S.Mi-as dori sa va cunosc personal cand pe data de 18.08.a.c.trebuie sa vin la Institut pt a ma opera.Asta si in functie de raspunsul dvstra.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.