Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1212)

September 14, 2014

Ana Ducu:

Buna ziua,
Femeie 50 ani, nu cunosc antecedente in familie pentru tiroida,am diabet 2 (133 glucoza serica),ficat fibrozat in urma unei hep B care insa s-a eliminat prin anticorpi, histerectomie totala .
Am facut urmatoarele analize pentru care am rugamintea de a-mi face o interpretare.
FT4 13,7 (limite normale 10.6-22.7)
TSH 13,48 ( lim norm 0.27-4.2)
Anti-tiroglobulina (ser/ECLIA)=166 (limite norm < 115)
Anti-TPO (SER/eclia)=6 (lim normale <34 )
TSH (SER/ECLIA)=0.26 limite norm 0.27-4.2)
FT3 (SER/ECLIA)=16.3 (lim norm 3.4-6.8)
Va multumesc

Raspuns:

– exista 2 rezultate diferite pentru valoarea TSH in informatiile postate de dvs; in plus, valoarea FT3 este foarte crescuta, ceea ce nu e concordant cu niciunul dintre celelalte rezultate;

– presupunand ca TSH-ul de 13.48 μUI/ml este cel corect, pare sa fie vorba de o tiroidita Hashimoto; aceasta este o afectiune autoimuna in care sistemul imun ataca si distruge progresiv glanda tiroida; odata cu aparitia hipotiroidiei (deficit de hormoni tiroidieni) se impune inceperea tratamentului de substitutie; pe larg despre aceasta boala – aici;

– in orice caz, avand in vedere cele enuntate in prima fraza a raspunsului meu, este nevoie de un consult endocrinologic si, probabil, de o ecografie de tiroida pentru un diagnostic sigur;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 Comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu