Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1219)

September 25, 2014

Marina:

Buna ziua!
in luna iunie am primit diagnosticul hipotiroidism pe seama urmatoarelor valori:
Anti-TPO=33UI/ml- valorti de laborator 0,0-35,0 UI/ml
TSH=4,70 UI/ml – valori de laborator 0,40-4.00 UI/ml
Ecografie tiroidiana VD-3,6 ml,VS=2,5ml,tiroida cu volum redus pe seama LTS (nu inteleg ce inseamna?!)cu structura ecogena relativ omogena,vascularizatie de aspect normal al doppler color fara noduli evidentiabil ecografic.
In urma acestor rezultate am primt tratament cu euthyrox de 25mg 3 luni,cu recomandarea ca dupa cele 3 luni sa repet urmatoarele analixe: Anti -TPO = 34,6 UI/ml valori laborator 0,0-35,0UI/ml
TSH = 2.26 UI/ml v- l 0,40-4,00UI/ml,si dupa aceste analize medicul endocrinolog mia recomandat continuarea tratamentului cu euthyrox 25 mg si suplimente cu seleniu(pe care inca nu le am luat)inca 3 luni dupa care o sa mai repet analizele de TSH si ANTI-TPO.si ca tind sa merg spre o tiroida autoimuna!Am uitat sa va spun ca am 33 de ani.Va rog sa i-mi spuneti daca am primit diagnostic si tratament corect si ce ar trebuii sa fac in continuare.
MULTUMESC!

Raspuns:

– tiroida are 2 lobi si o punte, numita istm, care-i uneste; LTS inseamna lob stang tiroidian, LTD – lob drept tiroidian;

– valoarea ATPO (Anti-TPO) nu este suficient de mare pentru un diagnostic de tiroidita autoimuna; de asemenea, nici aspectul ecografic nu sugereaza acesta afectiune;

– tratamentul cu Euthyrox a fost adecvat in contextul nivelului usor crescut al TSH, dar o alta abordare posibila ar fi fost monitorizarea la 3-4 luni fara initierea acestuia; o normalizare spontana a TSH este posibila cand cresterile sunt mici si nu exista argumente clare pentru un proces autoimun;

– totusi, daca se pune problema unei sarcini in perioada urmatoare, tratamentul este obligatoriu;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 Comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu