Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1236)

November 2, 2014

Andrada:

Buna ziua,va rog mult sa ma ajutati!
Sufar de tiroidita autoimuna de 4 ani si am ajuns la doza maxima de 100….analizele au iesit ok de-a lungul timpului.Acum sunt insarcinata in 8 saptamani ,am facut analize inainte de sarcina tsh,Ft3 si t4 si au iesit ok,dar,am repetat aceste valori alaltaieri si tsh a ajuns la valoare de 0,67 (valori normale intre 0,2 si 4) de unde pana acum s-a invartit in jurul valori de 1.3.Intrebarea mea este -de ce se intampla asta?nevoia de hormon nu ar trebui sa creasca in timpul sarcinii in loc sa scada?!ar trebui micsorata doza???
Multumesc si sper din tot sufletul sa primesc raspuns….

Raspuns:

– rezultatul este foarte bun, nu e niciun motiv de ingrijorare;

– in sarcina, la femeile cu hipotiroidie cel mai important este sa evitam cresterea TSH peste limita superioara si, in mod optim, sa-l mentinem in jumatatea inferioara a limitelor de normal;

– tratamentul ar trebui continuat nemodificat si testele de laborator (TSH, FT4) vor fi repetate peste 4-6 saptamani;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

 

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu