Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1238)

November 15, 2014

Ana Ducu:

Buna ziua,
analize 8 aug 2014 :
FT4=13.7 (interval 10.6-22.7)
TSH=13.48 (interval 0.27-4.2)
– cu recomandarea medicului am luat eutirox 0.25/zi incepand cu 6.09.2014 si pana astazi.Am refacut analizele in 6 sept 2014 dar fiind plecata din tara nu am putut avea o corespondenta referitor la noile valori,am continuat pana azi cu eutiroxul.
Deci dupa o sapatamana de eutirox analizele din 8 sept 2014 erau:
Anti-tiroglobulina =166 (interval <=155)
TSH =0.26 (interval 0.27-4.2)
FT3=16.3 (interval 3.4-6.8)
Va rog sa imi spuneti parerea Dvs referitor la aceste valori, daca a fost grav ca am continuat eutiroxuldoua luni in timp ce valoarea TSH se normalizase dupa o saptamana de tratament. Ce sfat puteti sa imi dati pentru a avea o idee pentru un tratament in viitor.Multumesc.

Raspuns:

– este putin probabil ca TSH-ul sa scada de la 13.7 μUI/ml la 0.26 μUI/ml in doar 1 saptamana, chiar si sub o doza zilnica de 25 micrograme de Euthyrox; suspectez, deci, o eroare de laborator la unul dintre cele 2 rezultate; in alta ordine de idei, o monitorizare dupa un interval atat de scurt oricum nu este utila sau recomandata

– trebuie repetate testele de functie tiroidiana (TSH, FreeT4) la acest moment; in functie de aceste rezultate se va putea stabili daca tratamentul trebuie continuat in acelasi mod, cu doza schimbata sau va trebui stopat;

– in general, 25 micrograme de Euthyrox pe zi NU este o doza care produca consecinte grave asupra sanatatii, dar, ca orice tratament medicamentos, trebuie sa exista o justificare clara a administrarii;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu