Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1244)

December 2, 2014

Mitrache:

Buna Ziua Domnule doctor,
In 2008 am fost internata de hipertiroidie cu TSH ff.mic si FT f.mare.Am facut tratament cu tyrozol pana in 2010 cand tiroida s-a echilibrat si eu am inceput sa ma simt mai bine.Din 2012 am inceput sa observ ca inghit mai greu si tiroida se mareste(lobul stang este marit vizibil).In plus,noaptea ma trezesc in palpitatii,batai neregulate ale inimii,uneori imi creste pulsul.Am repetat analizele de TSH ,FT4 si acestea sunt normaleCe as putea sa mai fac?Sa fac o internare la Institutul Parhon?Va multumesc,domnule doctor.

Raspuns:

– in primul rand trebuie sa va consute un endocrinolog;

– de principiu, daca TSH si FT4 sunt in limite normale inseamna ca tiroida functioneaza normal; totusi, aceste rezultate trebuie confruntate cu rezultatele consultului, nu sunt chiar rare cazurile cu rezultate de laborator neconforme cu realitatea;

– in plus, investigatiile trebuie completate cu o ecografie de tiroida, care va da toate detaliile privind structura acestui organ, in special legat de marirea lobului stang;

– toate aceste investigatii se pot face si in ambulator, nu este obligatorie o internare;

– oricum, este foarte important sa ajungeti la medic, aceste probleme trebuie clarificate, este riscant sa stati asa;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

 

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu