Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1247)

December 2, 2014

Marina O.:

Buna ziua,

am 50 ani, si in urma unei viroze respiratorii ( in iulie 2014) care s-a manifestat in special cu dureri in gat, rosu in gat, frisoane, dureri musculare am ramas cu o secretie in gat. In timpul acestei viroze, secretiile din gat, la inceput purulente, nu reuseam sa le elimin prin suflarea nasului decat dimineata, in timpul zilei, nasul nefiind infundat, dar nici nu reuseam sa elimin mucusul din gat- pe care il inghiteam. Am tratat viroza cu nurofen raceala si gripa o zi sau doua, apoi am mai luat cateva zile paracetamol sinus; dupa aproximativ o saptamana simptomele virozei au disparut dar am ramas cu o secretie in gat trasparenta, dar uneori cleioasa. Am mers la orl si in urma consultatiei, mi s-a recomandat un tratament pentru reflux gastroesofagian. Am urmat tratamentul prescris,dar secretia din gat a ramas la fel. Am facut si control endocrinologic deoarece acum 4 ani am fost diagnosticata cu o tiroidita acuta- si dupa vindecare, merg periodic la control, dar analizele ( TSH, FTP,T3,t4) au fost in limite normale, si nici ecografic mi s-a spus ca nu sunt probleme; am facut si exudat faringian si nu a iesit nici candida, nici stafilococ; credeti ca secretia ar putea fi totusi de natura endocrinologica?

Va multumesc!

Raspuns:

– niciodata secretiile din gat nu sunt cauzate de tiroida; acest organ (tiroida) este situat superficial, sub piele si niste muschi subtiri, complet in afara faringelui, laringelui, amigdalelor si esofagului;

– in plus, daca ecografia de tiroida si testele de laborator (TSH, FT4 ± T3) sunt in limite normale, se poate exclude o problema tiroidiana relevanta;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

 

 

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu