Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1250)

December 7, 2014

stanciu vali:

Va rog frumos sa-mi interpretati si mie rezultatele: T4 1,00( interval de ref. 0,8 – 1,7ng/dl ), TSH 3,49( interval de ref. 0,3-3,6mlU/l ), Anti-TPO 17,45
( interval de ref. < 16 lU/ml ). Multumesc

Raspuns:

– in esenta, rezultatele sunt normale; o crestere a ATPO (Anti TPO) doar putin peste limita superioara este de cele mai multe ori lipsita de semnificatie;

– in mod optim, investigatiile ar trebui completate cu o ecografie tiroidiana si recoltarea ATGL (anticorpi anti-tiroglobulina); in urma acestor rezultate si a consultului endocrinologic se va stabili daca e vorba de o tiroidita cronica aflata intr-o faza incipienta sau e doar un ATPO la limita superioara, fara semnificatie patologica;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 Comentariu »

  1. Maria Florian says:

    Buna ziua!Va rog tare mult sa imi interpretati si mie rezultatele :
    CORTIZOL 12,62 (6,7- 22,6) normal
    FREE T4 0,92 (0,61-1,12) normal
    TSH 1,17 (0,34-5,60) normal
    Anti TPO 288,4 (0-9) f.mare
    anti tiroglobulina 4,6 (0-4)
    La ecograf mi s-a spus ca am doar ceva micronoduli sub 5 mm,care sunt nesemnificativi.
    Rezultatele le-au vazut 2 medici,primul a zis ca nu este necesar tratament deoarece in afara de anti TPO,analizele sunt in limite normale,ceea ce inseamna ca nu este vorba de o afectiune a tiroidei,doar ca sunt predispusa la una.Al doilea medic mi-a spus ca am tiroida hashimoto,autoimuna si sa iau zilnic eutirox.Am 38 de ani,sunt mama a 2 copii.
    Va rog sa imi spuneti parerea dv.
    Va multumesc anticipat!

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu