Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1252)

December 18, 2014

Maria Florian:

Buna ziua!Va rog tare mult sa imi interpretati si mie rezultatele :
CORTIZOL 12,62 (6,7- 22,6) normal
FREE T4 0,92 (0,61-1,12) normal
TSH 1,17 (0,34-5,60) normal
Anti TPO 288,4 (0-9) f.mare
anti tiroglobulina 4,6 (0-4)
La ecograf mi s-a spus ca am doar ceva micronoduli sub 5 mm,care sunt nesemnificativi.
Rezultatele le-au vazut 2 medici,primul a zis ca nu este necesar tratament deoarece in afara de anti TPO,analizele sunt in limite normale,ceea ce inseamna ca nu este vorba de o afectiune a tiroidei,doar ca sunt predispusa la una.Al doilea medic mi-a spus ca am tiroida hashimoto,autoimuna si sa iau zilnic eutirox.Am 38 de ani,sunt mama a 2 copii.
Va rog sa imi spuneti parerea dv.
Va multumesc anticipat!

Raspuns:

– conform analizelor de mai sus, aveti o boala numita tiroidita cronica (sau Hashimoto), o afectiune autoimuna in care sistemul imun ataca tiroida; boala se afla deocamdata intr-o etapa in care functionarea tiroidei NU este afectata; din acest motiv nu exista niciun fel de consecinte negative si tratamentul nu este necesar;

– tratamentul de substitutie cu levotiroxina (Euthyrox) este indicat atunci cand scade capacitatea tiroidei de a sintetiza hormoni; cel mai precoce, acest lucru este obiectivat de un nivel al TSH peste limita superioara a normalului;

– la acest moment este suficienta monitorizarea bolii prin controale si teste de laborator periodice;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu