Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1256)

January 10, 2015

Valentina:

Submitted on 2015/01/06 at 12:32 pm

Buna ziua! Ma numesc Valentina,am 23 de ani si in urma unui consult endocrinologic am fost diagnosticata cu Gusa nodulochistica CTD. Formatiunea nodulara de consistenta ferma a fost descoperita in zona cervicala anterioara cu diametrul de aprox 2/2cm. Am facut urmatoarele analize de laborator: Calcitonina-1,18; Calciu ionic seric-4,30; Calciu total-9,7; Fosfor seric- 3.26; Proteine totale-7,0; ATPO/AAMI-5,393; FT4-0,9877; TSH- 1,248; PTH- 17,3. Nu am rude de gradul I cu boli de tiroida, din luna noiembrie, de cand am descoperit nodulul m-am ingrasat aprox 4-5 kg, si tot de atunci nu am mai avut ciclu menstrual, simt o durere musculara a gatului cand inghit mancarea solida, si am probleme si cu constipatia. Multumesc anticipat!!

Raspuns:

– nu reisese din postarea dvs daca s-a facut o ecografie de tiroida si daca da, care sunt concluziile;

– rezultatele analizelor de sange sunt bune, dar ecografia este OBLIGATORIE; in functie de aceasta se va decide daca e suficienta monitorizarea sau sunt necesare manevre invazive, precum punctia cu ac subtire;

– de regula, un nodul tiroidian de 2 cm nu este atat de mare incat sa provoace tulburari la inghitit;

– analizele arata ca hormonii tiroidieni sunt in limite normale, deci nici dereglarile de ciclu menstrual, nici cresterea in greutate nu sunt cauzate de tiroida;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 Comentariu »

  1. Alexandra says:

    Buna ziua! Ma numesc Alexandra,27 de ani,insarcinata in 6 luni.In august 2014 am inceput tratamentul pentru hipotiroidism subclinic, Tsh 4,9, T3,ft4 si Atpo in limite normale,doza initiala fiind 1/2 euthyrox de 25mg.In aceeasi luna am ramas insarcinata,in septembrie marind doza la 1 euthyrox 25mg/zi,si la indicatia medicului,am consumat sare fara iod,vitaminele prenatale fiind tot fara iod,pentru a nu mari nodulii tiroidieni.La inceput de octombrie(10saptamani de sarcina), tsh=1.74.Inceput de ianuarie (21 saptamani), tsh= 5,7,dupa 5 zile de intrerupere a tratamentului, iar la final de luna, Tsh=3,7,ft4 si anti-tirogloblulina normale.Mi s a marit doza la 1+1/2euthyrox,si sunt programata la ecograf toroidian.Intrebarea este: A fost o greseala ca am folosit sare fara iod si suplimente fara iod? Se poate sa mi fi luat iodul din restul alimentelor?Copilul poate fi afectat?Tsh a fost suficient pentru copil? Mentionez ca tsh este usor marit din 2009,insa nu am fost indrumata catre endocrinolog.In familie nu sunt probleme cu glanda.Multumesc anticipat!

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu