Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1307)

April 3, 2015

Andreea:

Buna ziua. Am si eu o intrebare legata de tiroidite.
Am fost la endocrinologie pt ca am oligomenoree, si a decis dr-ul ca o ecografie tiroidiana nu ar strica.
Tiroida apare hipoecogena, neomogena. Nu am antecedente heredocolaterale, sau cel putin nu stiu eu.
Rezultatele analizelor:
anti-tiroglobulina 257 (<115)
Anti-TPO 5 (<34)
Progesteron 37,57 (5,3- 8,6)
Prolactina 282 (127-637)
FT4 12,7 (10,6-22,7)
TSH 3,96 (0,27- 4,2)

Aveti vreo parere? Sa fie vorba de tiroidita autoimuna?

Raspuns:

– aspectul ecografic al tiroidei (daca e corect interpretat) si valoarea crescuta a anticorpilor anti-tiroglobulina (ATGL) stabilesc diagnosticul de tiroidita autoimuna;

– valoarea la limita superioara a normalului a TSH arata ca productia tiroidiana de hormoni este (inca) normala, dar este posibila evolutia catre hipotiroidie in urmatoarele luni; oricum, la aceste rezultate, se poate spune ca tiroida NU este responsabila de tulburarile de ciclu menstrual;

– la acest moment tratamentul nu e necesar, dar testele de functie tiroidiana (TSH, FT4) ar trebui repetate peste 3-4 luni;

– in cazul in care va doriti o sarcina in perioada urmatoare, tratamentul se poate incepe deja; pe timpul sarcinii si in pregatirea acesteia este bine ca nivelul TSH sa se regaseasca un jumatatea inferiora a limitelor de normal;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu