Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1308)

April 3, 2015

Mihaela:

Buna ziua,

– Am 53 de ani, femeie, inaltime 1,54m , 51 kg, menopauza de vreo 5 ani.
– Mama cu istorie de hipotiroida.
– Diagnosticata cu tiroidita Hashimoto acum 2 sapt. si doi noduli.
– Analize – ATPO=833 ( normal < 30), TSH = 0,98 (normal 0,4- 4,4) , FT4 = 14,00 ( normal 10-22 ) ,
-Ecografic – 1 nodul mic de o,5 ecogen, care pare a nu pune probleme si un nodul mixt istmic de 1,12×0,67 (de consistenta crescuta la palpare), cu discreta vascularizare intranodulara periferica, fara microcalcificari, ovaloid, contur neted.
– programata ptr punctie nodulul fiind considerat ‘cam dur’. la ecografia de programare nodulul a fost masura 8,7 x 8,6 mm – nu e cam mare diferenta de la un ecograf la altul? cele doua ecografii au o sapt.interval intre ele.
Stiu ca nimeni nu poate spune ce stie sa evidentieze punctia cu bopsie. Totusi, domnule doctor… am sanse de benignitate ???? Ca unul din medici mi-a spus : da, 50-50%, altul vroia sa-mi dea tratament de 3 luni cu 50 mg Euthyrox si mai vedem… In fine, acum astept punctia, dar nu mai sunt om de emotii…Ma ajuta daca imi spuneti ce sanse am… Ati mai intalnit noduli mai fermi si benigni ?

Raspuns:

– din descrierea ecografica nu reiese ca ar avea caractere ecografice de suspiciune, cu posibila exceptie a vascularizatiei  intranodulare;

– diferenta de dimensiune este aproape sigur explicata de o diferenta a masuratorilor si nu de o modificare reala a dimensiunilor nodulului;

– pe baza datelor oferite in postarea dvs, cred ca probabilitatea unui rezultat de tip “benign” la punctie este substantial mai mare decat a unuia nefavorabil;

– un nodul ferm la palpare atrage atentia, dar este un criteriu destul de subiectiv, mai ales la un nodul care are doar 1 cm;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu