Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1310)

April 11, 2015

Postat pe 2015/04/02 la 12:03 am

Daniela:

Buna ziua! Sunt insarcinata in 15 saptamani, am fost diagnosticata de curand cu tiroidita cronica si urmez tratament cu euthyrox 25 mg. As vrea sa va cer si dvs parerea. Analize efectuate: TSH 5,014 (interval de referinta 0,55-4,78), ATPO 139,2 (interval de referinta: mai mic de 34), FT3 4,02 (interval de referinta: 3,4-6,8) si FT4 12,15 (interval de referinta: 10,6-22,7). Mentionez ca nu am urmat tratament de la inceputul sarcinii ci incepand cu saptamana 13. Intrebarea este afecteaza fatul? Care este parerea dvs in legatura cu ceea ce am de facut in continuare? Va multumesc!

Raspuns:

– era de preferat ca boala sa fi fost descoperita inainte de sarcina si tratamentul inceput mai devreme; totusi, un TSH de 5.014 μUI/ml este doar la limita superioara a normalului, deci nu sunt de asteptat  probleme neuro-intelectuale la copil;

– tratamentul cu Euthyrox 25 μg/zi este adecvat (fiind in sarcina se putea recomanda chiar o doza ceva mai mare) si trebuie continuat, cu repetarea TSH si FT4 dupa 4 saptamani; ulterior, in functie de rezultate, doza se poate ajusta;

– pe tot parcursul sarcinii, la un interval intre 4 si 8 saptamani, trebuie repetate analizele si controlul endocrinologic;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu