Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1311)

April 11, 2015

Postat pe 2015/04/03 la 1:37 pm

Laura Constantin:

Buna ziua, in urma cu 3 luni am fost diagnosticata cu hipotiroidism in urma unor analize de rutina.tsh=5,2(val.norm.=0,4-4) ft4=0,693(val.norm=0,89-1,76).medicul mi-a prescris Eutyrox 50mg, ma simteam rau, palpitatii,epuizare,nu ma concentram si eram deprimata.dupa 2 luni de tratament valoarea tsh=3,2 atpo=370 mi s-a spus tiroidita autoimuna cu continuarea tratamentului+supradyn.Starea mea este la fel nu vad o ameliorare ma simteam mai bine fara tratament.credeti ca este bine sa continui tratamentul?mama sufera de aceeasi boala.

Raspuns:

– din analizele prezentate reise, intr-adevar, ca e vorba de o tiroidita autoimuna; sub tratamentul cu Euthyrox nivelul TSH s-a normalizat, ceea ce arata ca doza este potrivita;

– la momentul diagnosticului boala se afla intr-o faza de hipoitiroidie (deficit de hormoni tiroidieni) usoara, deci asimptomatica sau cu manifestari minore; in prezent, odata cu acoperirea deficitului, nu mai poate exista o cauza tiroidiana pentru simptomele dvs;

– tratamentul trebuie continuat pentru ca o afectiune netratata la tiroida nu va ajuta in niciun caz; in paralel trebuie facute investigatii pentru descoperirea cauzelor problemelor descrise;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu