Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1331)

June 1, 2015

helga:

Buna ziua. Ma numesc Helga,am 32 de ani,iar in urma cu 9 luni(in prima luma de sarcina) am fost depistata cu hipotiroidism,valorile fiind urmatoarele:TSH 4.92-interval de referinta 0.49-4.64, FT3 2.88-Interval de referinta 1.71-3.71, FT4 1.02.Mentionez ca nu am urmat nicio dieta pt slabit,avand 58 kg si 1.57 m.Dupa aceste analize am inceput 0ratamentul cu Euthyrox 25 si valoarea TSH mi-a revenit la normal 2.78, FT3 si FT4 fiind in parametri normali. In urma cu 3 saptamani am nascut o fetita careia i-au iesit urmatoarele valori:TSH 12.0356-Valori de referinta pt copil <6 luni 0.7300-4.7700, FT3 3.80-valori de referinta 2.32-4.87, FT4 1.54-valori de referinta 1.05-3.21. Mentionez ca am avut un travaliu foarte greu,de 12 ore,dupa care s-a decis cezariana. E posibil ca fetita sa fi avut aceste valori din cauza travaliului prelungit? E foarte grav? Mi s-a recomandat sa ii dau Euthyrox 12.5 timp de o luna,dupa care sa repetam analizele.
Sunt foarte speriata,va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Va multumesc.

Raspuns:

– daca, in cazul copilului, e vorba de testul de screening pentru hipotiroidism congenital care se face in primele zile dupa nastere, TSH-ul este considerat normal pana la valori de 16-20 μUI/ml; deci un nivel de 12 μUI/ml ar fi normal in aceste conditii;

– recomandarea mea este sa consultati un endocrinolog pediatru (exista o sectie de Endocrinologie Pediatrica la Institutul de Endocrinologie “C. I. Parhon”) pentru a sti cu certitudine daca acest tratament chiar este indicat;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu