Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1344)

July 14, 2015

Neagoe Irena Florentina:

Buna ziua,am 28 ani si sunt din Craiova. As avea nevoie de un sfat din partea dumneavoastra. In anul 2010 dupa ce am avut o perioada de 3 luni de amenoree pe care atunci am pus.o pe seama pierderii unei persoane dragi am ajuns la endocrinolog unde mi s.au recomandat analize hormonale ( prolactina,fsh,lh toate in limite normale) si tsh 3,46 (0,39-6,16),anti tpo <10 (0-35) si am facut o ecografie tiroidiana :lob drept 15/16/43 mm,istm 3 mm,lob stang 21/22/45 mm.structura tiroidei discret neomogena,discret hipoecogena.Mi s.a recomandat eutyrox 25 L-V cu pauza S,D.dupa cateva luni tsh era 1,41 si am ramas la acelas dozaj de 25 dar luat doar L,M,V.dupa 6 luni am repetat tsh 5,84(0,27-4,2).am schimbat medicul si s.a facut marirea dozei la 50 zilnic.de atunci tsh are o medie de 1,98 dar si valori de 0.8-1.Atpo totdeauna are o valoare <10.in octombrie 2014 alt medic in baza tsh 1,56 si ft3 2,92 (2-4) si eco lob drept 13,4/16,5/34mm,lob stang 14/15/32mm si istm 1,6/12mm si pe baza ecogr …capsula integra hiperecogena,ecostructura usor hiperecogena cu structura granulara si vascularizare diminuata.pune diagnostic insuficienta tiroidiana si tiroidita cr autoimuna…dupa 3 luni aflu ca sunt insarcinata in 4 sapt si repet tsh 3,63,ft3 2,93 si ft4 15,38 (12-22).se decide marirea dozei eutyrox gradual la 62,5 pt 2 saptamani dupa care 75 urmand repetare analize dupa 1 luna.din pacate era sarcina fara embrion si a trebuit facuta intrerupere.scad dozajul la 62,5 si repet dupa 2 saptamani tsh 0,210 (0,44-3,45) ft4 si antitiroglobulina in limita .scad la dozajul initial de 50 si repet dupa 6 saptamani tsh 1,57.in data 25/06/2015 am repetat tsh 1,50 ,atpo <10 si am consultat alt medic .face alta ecografie unde se evidentiaza vascularizare normala si fara noduli.concluzie aspect normal.se decide suspendarea tratamentului…sunt 2 saptamani de la intreruperea tratamentului si am observat ca nu ma mai enervez asa repede si parca sunt mai energica.nu stiu insa daca e decizia corecta.va rog din suflet sa.mi spuneti parerea dumneavoastra pentru ca in viitorul apropiat imi doresc un bebe si nu vreau sa fac acum ceva ce mi.ar dauna mai tarziu. fara bilet de trimitere seppoate avea o consultatie la dumneavoastra ?

Raspuns:

– din datele prezentate nu rezulta in mod clar un diagnostic de hipotiroidie si/sau tiroidita autoimuna, adica un motiv pentru tratamentul cu Euhyrox;

– cred ca decizia ultimului medic consultat este corecta; TSH si FT4 ar trebuie repetate la 6-8 saptamani de la oprirea tratamentului; o valoare usor crescuta (sub 8-10 μUI/ml) a TSH nu inseamna neaparat ca tratamentul trebuie reintrodus, poate dura pana la recuperarea completa a functiei tiroidiene dupa o lunga perioada de tratamet cu Euthyrox;

– daca intre timp ramaneti insarcinata, analizele ar trebui repetate imediat ce se confirma sarcina; in caz de sarcina, un TSH mai mare de 2.5 probabil ca impune tratamentul cu Euthyrox, ca masura de precautie;

– pentru detalii privind programul meu cititi aici: http://tiroida.ro/?page_id=3417 ; fara bilet, consultatiile sunt cu plata, atat la spital, cat si la clinicile private unde colaborez;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu