Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1351)

July 25, 2015

Roman Simona:

Buna ziua!
Am urmatoarele rezultate la analizele pt tiroida: TSH 6,26(val de referinta 0,25-5), Anti-Tiroglobulina 91,97(val de referinta <4,11),
TPO 10,69(val de referinta < 34).
Va rog frumos sa imi interpretati si mie rezultatele, pentru a sti daca am vreo problema sau nu si daca mai trebuie sa realizez si alte analize!
Mutumesc!

Raspuns:

– analizele arata prezenta unei tiroidite autoimune, o boala in care tiroida este atacata de propriul sistem imunitar; capacitatea de a produce hormoni este doar minim afectata, dupa cum arata nivelul TSH usor crescut;

– ca investigatie suplimentara, poate fi utila o ecografie de tiroida pentru confirma aspectul caracteristic din aceasta boala;

– la acest nivel al TSH, in functie de varsta, istoric medical, etc, se poate initia tratamentul cu levotiroxina sau se poate temporiza pana cand nivelul TSH atinge o valoare a de 8-10 μUI/ml;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu