Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1370)

August 30, 2015

CHITU IULIANA:

ANALIZA PENTRU GLANDĂ ATPO LA RECOLTARE A REIEȘIT VALUAREA DE988 IAR MAXIMA ESTE 40,TSH 3,16 MAXIMA 039-6,18 FT4 AM 1,16 MAXIMA 0,8-20 CREDEȚI CĂ AR TREBUI SĂ O MAI REPET ODATA?

ATPO -988 MAXIM 40

Raspuns:

– valoarea crescuta a ATPO arata o tiroidita autoimuna, adica o boala in care propriul sistem imun ataca si progresiv distruge tiroida; pe larg despre aceasta afectiune: aici (primul din cele 3 articole dedicate);

– daca nu exista un motiv clar de a pune la indoiala modul in care s-a lucrat analiza, nu este necesara repetarea;

– valorile normale ale TSH si FT4 arata ca tiroida inca functioneaza normal; in mod obisnuit, daca nu va doriti o sarcina in perioada urmatoare, este suficienta supravegherea periodica prin teste de laborator;

– este utila o ecografie de tiroida, pentru confirmarea imagistica a diagnosticului si pentru excluderea altor probleme tiroidiene structurale (de ex. noduli);

– in orice caz, este vorba de  boala cronica si aveti nevoie de un medic endocrinolog care sa va urmareasca pe termen lung;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu