Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1395)

October 19, 2015

Simona Grecu:

[I]munologie-Markeri Endocrini
Test
Rezultat
Interval de referinta
TSH
1.5533 µUI/mL 0.35 – 4.94 µUI/mL
Sarcina:
Trimestru I:
0.88 – 2.83 µUI/mL
Trimestru II:
0.20 – 2.79 µUI/mL
Trimestru III:
0.31 – 2.90 µUI/mL
Free T3
2.99 pg/mL 1.71 – 3.71 pg/mL
Estradiol
26 pg/mL Faza foliculara: 21-251 pg/ml
Faza ovulatorie: 38-649 pg/ml
Faza luteala: 21-312 pg/ml
Menopauza (fara THS): <28 pg/ml
Menopauza (cu THS): <144 pg/ml
FSH
5.73 mUI/mL Faza foliculara: 3.03 – 8.08 mUI/mL
Faza ovulatorie: 2.55 – 16.69 mUI/mL
Faza luteala: 1.38 – 5.47 mUI/mL
Post-menopauza: 26.72 – 133.41 mUI/mL
Hormon Anti-Mullerian
6.44 ng/mL 0.03- 7.15 ng/mL
LH
3.99 mUI/mL Faza foliculara: 1.8 – 11.78 mUI/mL
Faza ovulatorie: 7.59 – 89.08 mUI/mL
Faza luteala: 0.56 – 14.0 mUI/mL
Post-menopauza: 5.16 – 61.99 mUI/mL
Progesteron
0.2 ng/mL F. foliculara: <0.3 ng/ml
F.ovulatorie: 0.8-3 ng/ml
F.luteala: 1.2-15.9 ng/ml
Menopauza:
<0.2 ng/ml
Sarcina: trim.I: 2.8-147.3 ng/ml
trim.II: 22.5-95.3 ng/ml
trim.III: 27.9-242.5 ng/ml
Prolactina
26.41 ng/ml 5.18 – 26.53 ng/ml
Testosteron liber
0.9 pg/mL <=2.85 pg/mL
DHEAS
185.1 ug/dL 74.8 – 410.2 ug/dl
Imunologie-Autoimunitate
Test
Rezultat
Interval de referinta
Ac Anti-Tireoperoxidaza (TPO)
1 UI/ml < 5.61
UI/ml
Ac Anti-Tiroglobulina
9.02 UI/mL < 4.11 UI/mL Toate rezultatele sunt ok, doar ac anti tiroglobulina este f mare. Doresc sa raman insarcinata, ar trebui sa imi fac programare la un dr. endocrinolog? sa ma asigur…nu inteleg cum trebuie interpretate aceste rezultate, in ansamblu sau fiecare in parte. Am varsta de 36 de ani. Multumesc anticipat.

Raspuns:

– valoarea anticorpilor anti-tiroglobulina este doar putin peste limita; nu se poate stabili pe baza acestui rezultat diagnosticul de tiroidita autoimuna;

– un consult endocrinologic si o ecografie de tiroida pot fi utile, dar nu sunt obligatorii la acest moment; este totusi indicat sa repetati TSH si FreeT4 la momentul confirmarii unei sarcini si cel putin atunci sa faceti consultul; daca nu apare sarcina, cele 2 analize mentionate ar trebui repetate peste 1 an;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu