Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1421)

November 30, 2015

Ana:

Buna ziua,
ce sanse am sa sa fac un copil sanatos in conditiile in care am ramas insarcinata sub tratament cu Thyrozol 20 g in prima luna,cand am fost depistata cu hipertiroidie,iar de cand am ramas insarcinata am doza de 15 g.Tratamentul l-am luat doar pe o luna de sarcina,apoi a fost oprit.Am pornit cu un TSH de 0.01 din ref 0.44-3.45,cu FT3 si FT4 normale.Dupa o luna am TSH 1.4 iar FT4 -0.80 ref. 0.93-1.7(pe 7.10.2015).Pe 11.11.2015 – FT4 -0.66 din aceiasi referinta,dar un TSH de 10.46 din ref. 0.27-4.2.
Am facut si TRAB 3.01 din ref. ,,<1.75,,
.Mentionez ca un endocrinoloc imi recomanda sa fac avort,iar unul imi spune ca nu sunt chiar asa grav si sa nu fac avort.Un ginecolog imi spune ca nu am de ce sa fac avort.Astept si parerea dvs. intrucat am 6 saptamani de sarcina,din care 4 am luar thyrozol 15 g apoi am oprit.

Raspuns:

– o valoare a TSH de 10.46 μUI/ml nu este un motiv de a intrerupe sarcina; ar trebui imediat instituit tratament cu levotiroxina pentru a normaliza cat mai repede nivelul TSH, cu monitorizare la 2-3 saptamani;

– hormonii tiroidieni incep sa fie implicati in dezvoltarea creierului fetal de la saptamana 5-6, deci pana la acest moment nu ar trebui sa existe efecte negative; conditia e, cum am spus si mai sus, va aceste valori sa fie aduse in limite optime cat mai repede;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu