Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1425)

November 30, 2015

mihaela:

buna seara! sunt mihaela, 38 ani, 1,65 m, 64 kg, fara rude cu probleme endocrinologice, insarcinata in saptamana 21. va cer ajutorul ca sa inteleg si eu de ce tsh-ul nu scade cu toate ca doza de eutirox a fost crescuta…iata ultimele analize ( care au fost facute tot timpul la acelasi laborator, inainte de a lua eutiroxul):

februarie tsh 1,2 (0,4-4), ft4 1,16 (0,8-1,9), doza 25/zi pe care deja o aveam de vreo 2 ani

mai tsh 4,05, doza: 25 – 4 zile, 50 – 3 zile

iulie tsh 3,6, ft4 1,01, ft3 2,11 (1,8-4,2), doza: 50 – 4 zile, 25 – 3 zile

aug tsh 4,07, doza 50/zi

sept tsh 4,10, ft4 1,03, doza 50 – 5 zile, 75 – 2 zile

oct tsh 3,46, ft4 1,10, doza: 75 – 4 zile, 50 – 3 zile

ultimul tsh de 4.15 a fost facut pe 11 nov si de pe 18 nov sunt pe doza de 82 adica 5 zile 75, 2 zile 100. m-am gandit eu ca ar fi mai bine daca doza zilnica ar fi egala adica in loc sa iau 5 zile 75 si 2 100, acum iau 81 in fiecare zi (1 pastila de 50, una de 25 si un sfert din 25)

in iulie am ramas insarcinata iar doza a fost crescuta putin cate putin din cauza ca din martie am inceput sa am palpitatii din ce in ce mai dese, pe langa alte simptome mai mult sau mai putin suparatoare. in prezent palpitatiile si starea de rau general sunt zilnice. am cautat l-tiroxin dar nu am gasit. endocrinologul care ma urmareste a spus ca aceasta din urma este si ultima incercare de a scadea tsh-ul inainte de a ma trece pe novotiral. mentionez ca de cateva luni incoace mai am si calciul si b12 putin sub limita pt care iau un complex de multivitamine pt sarcina. alte medicamente nu iau, eutiroxul cu o ora inainte de micul dejun, vitamintele la 6 ore dupa.

ar mai fi nevoie de alte analize suplimentare ( pe langa cele uzuale care sunt in limite) pt a intelege de ce eutiroxul nu-si face treaba?
va multumesc anticipat

Raspuns:

– aceste rezultate nu arata ca Euthyrox-ul “nu-si face treaba” ci ca ar fi nevoie de doze mai mari; problema este, din ce am  inteles, ca tolerati destul de greu cresterea dozei; in aceste conditii, cred ca endocrinologul dvs a incercat sa mentina un echilibru intre necesarul de Euthyrox si controlul tulburarilor de ritm cardiac;

– oricum, valorile TSH au fost acceptabile, chiar daca nu optime, ceea ce inseamna ca nu e de asteptat vreun efect negativ pe sarcina;

– in a doua jumatate a sarcinii tiroida fatului incepe sa produca proprii hormoni, deci dependenta de tratamentul cu Euthyrox e mai mica;

– legat de aceste palpitatii, poate fi util un consult cardiologic;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu