Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1460)

February 24, 2016

Claudia:

Buna ziua. Am 34 de ani si 2 copii( cel mai mic 7 ani). In urma unor simptome supararatoare ( dureri osoase, de spate , luare in greutate , dureri de sani, sangerari premenstruale ) am ajuns la medicul endocrinolog. In urma palparii si a unei ecografii mamare si de tiroida diagnosticul pus a fost de tiroidita cronica si chisturi mamare. Analizele facute in ziua2 a ciclului menstrual arata asa: TSH 10( 0,25-5), FT4 14,96(10,6-19,4), ATPO 720,2(< 40) Prolactina 66,96(3-35) ,FSH 7.56, estradiol 32,66. Pe langa cele mentionate simt o oboseala permanenta, amorteala la mana dreapta spre degete si nervozitate necaracteristica. Varog daca se poate sa mi spuneti care ar fi conduita necesara in cazul meu, respectiv tratamentul. Va multumesc

Raspuns:

– rezultatele analizelor de sange sustin diagnosticul de tiroidita autoimuna (cronica); la aceasta valoare a TSH este indicat tratamentul de inlocuire cu hormon tirodian (levotiroxina); in marea majoritate a cazurilor, tratamentul este permamanent si monitorizarea periodica este necesara toata viata; dupa normalizarea nivelului TSH, eventualele probleme persistente au ALTA cauza decat boala de tiroida;

– nivelul crescut al prolactinei necesita cel putin monitorizare peste cateva luni, iar urmatoarea masuratoare este mai bine sa se faca cu precipitare cu PEG (o tehnica de laborator); daca valorile sunt peristent crescute si nu exista vreo medicatie despre care se stie ca creste prolactinemia (de ex. metoclopramid), urmatorul pas trebuie sa fie un RMN de hipofiza;

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu