Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1464)

February 28, 2016

Florea:

buna ziua,in la sfirsitul luni Noembrie 2015 am avut TSH 5,45, interval de referinta/0,35-4,94/uUl/ml FT4 0,81/ referinta 0,70-1,48/ng/dL, Anti TPO <10.0 rezultat,/ referinta 0-35/Ul/mL , mi sa prescris tratament cu eutirox 0,25 . Dupa 2 luni jumate de tratament cu eutirox 0,25 , am repetat analiza TSH 3,69 uUl/ml rezultat/ referinta0,4-4/uU/ml, FT4 0,996 ng/dl/ rezultat referinta0,89-1,76ng/dl si ANTI-TG , Rezultat<20,UL/mL/ rezultat referinta 0-40 UL/ml. va rog sa-mi spuneti daca mai este nevoie de tratament cu eutirox0,25 in continuare. va multumesc frumos

Raspuns:

– o valoare a TSH de pana la 8-10 μUI/ml poate fi o modificare tranzitorie, fara a indica o hipotiroidie (deficit de hormoni tiroidieni) propriu-zisa; acest lucru este mult mai probabil daca anticorpii specifici (ATPO si Ac anti-tiroglobulina) sunt in limite normale si ecografia nu arata un aspect de tiroidita;

– in cazul dvs, din datele prezentate, nu sunt argumente clare pentru o hipotiroidie reala; in aceasta situatie, o ecografie de tiroida ar fi utila; daca aspectul ecografic nu este sugestiv pentru tiroidita autoimuna, tratamentul cu Euthyrox se poate intrerupe, urmand ca functionarea tiroidei sa fie monitorizata prin teste de laborator (TSH si FreeT4) periodice; daca, din contra, ecografia descrie un aspect de tiroidita autoimuna, tratamentul ar trebui continuat;

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu