Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1488)

April 10, 2016

Dordea Margareta:

Buna seara
Sunt operata de tiroida (toala)de 6 luni si am facut analizele de control TSH =5.27,PTH=47.7,Ca.ionic=4.2Ca seric=9.2 ,iau eutyrox 75 mg pe zi .Mentionez ca TSH facut la 3 luni dela operatie a fost 1.30iar PTH 12 .Valorile normale date de laborator fiind TSH=0.27-4.2 iarPTH =15-85Pute-ti sa-mi spuneti din ce cauza a crescut asa de mult TSH ?
Va multumesc anticipat

Raspuns:

– valoarea usor crescuta a TSH arata doar ca doza de Euthyrox este la acest moment insuficienta; cea mai probabila explicatie, daca tratamentul a fost urmat zilnic si corect administrat, este o modificare a absorbtiei intestinale; ca regula generala, eventualele preparate cu calciu, fier si soia ar trebui luate la cel putin 3-4 ore dupa Euthyrox;

– in aceasta situatie medicul dvs poate opta fie pentru cresterea usoara a dozei de Euthyrox, fie poate mentine tratamentul actual, urmand sa verifice din nou analizele peste cateva luni; este important sa intelegeti ca un nivel al TSH de 5.27 μUI/ml este complet asimptomatic si nu necesita in mod obligatoriu modificarea tratamentului;

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu