Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1498)

April 24, 2016

Gabriela-Camelia:

Buna ziua,

Felicitari pentru site!

Am 33 ani, 1 copil de 4 ani nascut prin cezariana (fara probleme medicale pe parcursul sarcinii). Nu am rude cu afectiuni ale tiroidei si nici eu nu am fost diagnosticata cu vreo forma de tiroidie.
De curand am trecut printr-o infectie virala complicata ulterior si bacterian, asemanatoare dpdv al simptomatologiei si evolutiei cu perioada toamna-iarna cand am trecut printr-o serie de infectii virale si bacteriene ale cailor respiratorii care au culminat cu pneumonie. Tratamentul urmat atat pt pneumonie (timp de 1 luna) cat si in prezent (timp de 1 saptamana) a fost cu Avelox. Am constatat in ambele cazuri ca am facut retentie de apa si edem generalizat. Initial am crezut ca m-am ingrasat, datorita cresterii bruste in greutate (7 kg in iarna pe parcursul a 1 luna, din care am pierdut 3 kg, si 3.5 kg acum pe parcursul a 1 saptamana, din care nu am pierdut nimic pana acum).
Rezultatele investigatiilor clinice facute in urma cu cateva zile sunt urmatoarele:
– TSH 3.22 (0.40-4.00 uIU/mL)
– T3 88.7 (81.00-178.00 ng/dL)
– FT3 2.27 (3.10-6.80 pg/mL)
– T4 7.57 (4.50-12.50 ug/dL)
– FT4 0.95 (0.89-1.76 ng/dL)
– ATG 51.3 (<40 IU/mL)
– ATPO <10.00 (<35 IU/mL)
– ecografia nu indica modificari
Simptome: stare de oboseala accentuata si constanta, somn scurt si neodihnitor si uneori insotit de transpiratie, pierderi de memorie, capacitate foarte redusa de concentrare, piele uscata, perioade de constipatie insotite de balonare si meteorism, pofta de mancare in crestere, greutate corporala in crestere asociata cu miscari greoaie si stare generala de discomfort.
Mentionez ca am sinuzita in proces de tratare cu Rinoclenil, Aerius si Nostamine.

Am nevoie sa inteleg ce mi se intampla si ce ar trebui sa fac pentru a-mi reveni. Va rog sa ma consiliati.

Multumesc.

Raspuns:

– rezultatele analizelor de sange arata ca tiroidia functioneaza normal, deci NU o afectiune tiroidiana este cauza simptomelor dvs;

– nivelul minim crescut al ATG (anticorpi anti-tiroglobulina) este irelevant si nu explica in niciun fel problemele descrise; totusi, din precautie, este bine sa repetati anual TSH si FT4, pentru a detecta precoce o eventuala (dar improbabila) tiroidita autoimuna;

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu