Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1509)

May 8, 2016

varvariche loredana:

Buna ziua,domnule doctor…in urma cu 3 ani am descoperit din intamplare la un control de rutina o marire de anticorpi pornind de la 110 si ajungand ulterior la 390…valorile normale fiind mai mici de 35….celelate analize tsh,t3,ft4 fiind normale . medicul mi-a spus ca este o tiroidita autoimuna in faza de eutiroidie.Anul trecut am ramas insarcinata si la 4 luni jumatate am facut intrerupere din cauza unei analize care imi indica ,ca copilul era suspect de downn.acum la analize tsh-ul a scazut sub limita,adica 0,383,valorile de laborator fiind intre 0,4 -4 celelalte analize pastrandu-se tot normale.intrebarea mea este urmatoarea”este posibil ca scaderea sa se fi produs din cauza sarcinii sau boala a evoluat de la sine?mentionez ca nu am luat tratament niciodata ,doar niste vitamine PROCOR T ,am 63 kg,30 de ani si niciodata nu am fost mai plinuta,nu am decat uneori palpitatii,nervozitate,ciclul este normal si la termen …..VA MULTUMESC MULT PENTRU TIMPUL ACORDAT

Raspuns:

– in functie de cat a trecut de la intreruperea de sarcina, este posibil ca supresia TSH sa aiba legatura cu aceasta; totusi, o valoare de 0.838 μUI/ml este foarte putin sub limita inferioara de normal si este asimptomatica; testele de functie tiroidiana (TSH si FreeT4) trebuie urmarite la 3-4 luni, fara vreun tratament pana atunci; daca intre timp apare o sarcina, analizele trebuie facute imediat ce aceasta se confirma;

– uneori, in cursul evolutiei unei tiroidite autoimune apar astfel de episoade cu (usor) exces de hormoni tiroidieni, cel mai probabil prin pusee de distructie a tesutului tiroidian;  de regula sunt usoare, tranzitorii si necesita doar monitorizare, fara tratament;

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

 

2 Comentarii »

  1. bodnar alina says:

    Buna ziua. dupa o perioada de 6 luni de intrerupere a taratamentului valorile analizelor sunt ;
    TSH 1.98 uUl/ml
    FT4 1.00 ng/dl
    FT3 4.38 pg/ml (?)
    La aceste valori credeti ca va trebui sa reincep din nou tratamentul?
    Va multumesc

    • Dr. Claudiu Ţupea says:

      Postarea dvs este incompleta. Nu sunt precizate nici boala, nici tratamentul care a fost urmat. In plus, lipsesc detalii minimale, precum varsta dvs si limitele pentru analizele de laborator prezentate.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu