Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1547)

August 10, 2016

Diana:

Buna ziua,
Am 50 ani. sunt operată de tiroida total in 12.august.2015 .
Pe parcursul anului analizele au fost cam asa.Nu reușesc să mă echilibrez cu calciu.
Analize 1 august 2016
Ca ionic 0,64 (1.16-1.32)
Ca seric 6.01(8.8-10.6)
Fosfor 5.48(2.5-4.5)
Magneziu 1.62(1.7-2.6)
TSH 0,03 (0.4-4)
FT4 1.73(0.89-1.76)
VSH 55/85 (2-15)
Am luat calcidin tot timpul ,eutyrox 125,sambata si duminica 100.
Multumesc

Raspuns:

– valorile scazute ale calcemiei si crescute ale fosforului seric arata o lezare a glandelor paratiroide in timpul operatiei, foarte probabil permanenta; consecinta foarte importanta a acestui fapt este riscul de scadere periculoasa a nivelului de calciu din sange; tratamentul se face cu doze mari de calciu si vitamina D, iar in cazul dvs, judecand dupa aceste rezultate, Calcidin-ul este in mod clar insuficient;

– pe de alta parte, nivelul subnormal al TSH arata ca doza de Euthyrox este la acest moment prea mare;

– pentru cele 2 probleme, in special pentru hipocalcemie, aveti nevoie cat mai repede de un consult endocrinologic pentru modificarea tratamentului;

Toate cele bune,

 

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu